1
  
Автор:

Сучасна оптична техніка відрізняється великим різноманіттям асортименту. Одним з найпопулярніших приладів є монокуляр — компактний аналог підзорної труби. Саме невеликий розмір в поєднанні з високою функціональністю зумовлюють попит на це обладнання. На українському ринку гарно зарекомендували себе монокуляри німецького бренду Praktica.

Монокуляри: особливості застосування

Монокуляр поєднує в собі технічні особливості бінокля та підзорної труби. Основною його відмінністю від цих видів оптичного обладнання є компактні габарити. Найменші монокуляри мають довжину близько 5 см та товщину менше ніж 1 см. Таким чином їх можна носити в кишені чи сумочці.

Ці оптичні пристрої відрізняються конструкцією, кратністю наближення, діаметром об’єктива та іншими параметрами. Монокуляр потрібно вибирати залежно від того для яких потреб він буде використовуватися. Зокрема, виробники надають такі рекомендації:

  • для трекінгу та інших видів піших подорожей підійде прилад з невеликим об’єктивом та фіксованою кратністю;

  • для кодування високий ступінь кратності наближення не потрібний, краще обирати прилад з широким полем зору для спостереження за рухомими цілями;

  • для застосування у темряві чи умовах поганої видимості краще придбати пристрій нічного бачення з інфрачервоним модулем;

  • для риболовлі варто купити монокуляр з водостійким корпусом, а для виростання за несприятливої погоди — з захистом від бризок.

Також варто звернути увагу на такі характеристики як час автономної роботи та наявність додаткових опцій, наприклад можливість підключення до смартфону або ведення відеозапису.

Для користування монокуляром достатньо прикласти його до провідного ока та налаштувати фокус. Якщо ви носите окуляри, потрібно зважати на такий параметр як віддалення вихідної зіниці. Цей показник визначає відстань, на якій можна тримати прилад без зниження якості зображення.

Монокуляри Praktica: технічні переваги 

Монокуляри від відомого німецького виробника Praktica — це взірець якості та надійності. До переваг цього обладнання належать:

  • продумана конструкція корпусу;

  • високоякісна оптична система;

  • багатошарове просвітлення лінз.

Корпус монокуляра має ергономічну будову, завдяки чому його зручно тримати в руці. Приладом можна користуватися навіть в екстремальних умовах, оскільки він стійкий до механічних ушкоджень. Додатковий захист забезпечується гумовою накладкою.

Опади та висока вологість теж не стануть перешкодою для користування приладом, оскільки він має вологовідштовхувальні властивості. Корпус монокуляра зсередини заповнений газом азотом. Завдяки цьому він не запотіває навіть при різких перепадах температур.

Основою оптичною системи обладнання є призма Roof. Вона дає дуже чітке та насичене зображення, незважаючи на невеликі розміри. Всі компоненти виготовлені зі скла BK-7. Воно має високу здатність пропускати світло. Цей матеріал — дуже міцний та повністю прозорий, у ньому відсутні домішки та бульбашки.

Важливою перевагою монокулярів Praktica є багатошарове просвітлення лінз. Воно дає змогу досягти високої яскравості зображення навіть у похмуру погоду. Всі ці особливості в комплексі з високою кратністю та широким полем зору дає змогу бачити віддалені об’єкти чітко і ясно. Для налаштування монокуляра застосовується центральний диск та поворотно-висувні наочники.

Замовити оригінальне оптичне обладнання Praktica можна в офіційного представника бренду в Україні. На сайті інтернет-магазину PRAKTICA представлені монокуляри серії Falcon та Pioneer.


Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати