В Україні алкоголь подорожчав на 25 відсотків
  

З 1 липня цього року в Україні збільшується акцизний податок на алкоголь.

Про це йдеться в законі № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створенні передумов для економічного зростання в Україні».

Так, згідно з законом, акциз на вина з доданням спирту та міцні (кріплені) вина з доданням рослинних або ароматизувальних екстрактів зростає на 25,1% – до 3,58 грн/літр.

Зазначимо, що раніше в Україні діяла ставка на міцні вина у розмірі 2,86 грн/літр.

Крім того, з 1 липня збільшується акцизний податок на ігристі та газовані вина на 25% – до 5,2 грн/літр. Попередня ставка на ігристі та газовані вина в Україні складала 4,16 грн/літр.

Ставки на сидр і перрі (без додавання спирту) від сьогодні зростають з 0,50 грн до 0,63 грн/літр, тобто на 26%.

Також підвищується ставка на 25% – до 70,53 грн/літр 100% спирт на спирт етиловий, неденатурований, з концентрацією спирту 80 об. % або більше; та інші спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки, денатуровані, будь-якої концентрації, а також на суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями, в іншому місці не зазначені з доданням спирту Попередня ставка на дані напої в Україні становила 56,42 грн/літр 100% спирту.

Нагадаємо, народні депутати ухвалили зазначений закон 27 березня 2014 року.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(2)
Александр Левицкий (*.123.205) from the phone
Не знаю как на счёт покупать алкоголь в магазине – как по мне, на эти цены страшно даже смотреть. Уже как лет 5 покупаю спирт пшеничная слеза https://www.alko-ua.com.ua/product/etilovyj-spirt-pshenichna в интернете. Скидывается компанией и берём 40л – цена более чем приемлема за такой спирт. А самое главное, что водка получается даже лучше чем в магазине.
id165951-Віталій Козицький Віталій Козицький
Мы покупаем алкоголь и будем покупать. Выбираем большие объемы, чтоб было дешевле. К примеру берем водку финляндия 3л stolichnyy.market/vodka-finlyandiya-snezhinka-3-l/ Если цена вырастет и алкоголь сложнее будет подделать – я только за! Самый большой страх это отравиться паленой водкой.
or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK