Send emailThe function of sending of the article to email are available to registered users only. Sign up now!
Олексій Кузнєцов про закулісся «Фаворитів Успіху»
  
Marketing Media Review

В Україні сьогодні діють чимало конкурсів і рейтингів товарів та брендів у різних категоріях. Багато хто ставиться до них з деякою часткою скепсису. MMR заглянув «на кухню» одного з таких конкурсів — «Фаворити Успіху» — та поговорив із Олексієм Кузнєцовим, керуючим партнером конкурсу.

Олексій Кузнєцов, керівник конкурсу «Фаворити Успіху» в Україні
Олексій Кузнєцов, керівник конкурсу «Фаворити Успіху» в Україні

Олексію, про ваш конкурс багато хто чув, але мало хто знає, як саме проходить процедура визначення найкращих. Розкажіть трохи про це, будь ласка.

Ми проводимо конкурс уже в десятий раз. Специфіка конкурсу така, що протягом усього року ми запитуємо думку споживачів про товари та послуги у самих різних категоріях, яких набралося вже 512. Окрім споживчої думки на результат також впливають оцінки експертів і думка зірок. Думка останніх має менш значну вагу при підбитті підсумків, проте створює хороший трафік для конкурсу і наплив онлайн-респондентів.

Яка методика опитування? Методи захисту?

Діє принцип «один користувач = одна думка». Щоби проголосувати, необхідно зареєструватися. А програмне забезпечення автоматично відстежує всі реєстрації та повідомляє про всі підозрілі дії модераторам. Голосування розбито на чотири квартали. У кожному кварталі ми визначаємо проміжні результати. Загальна середня оцінка будується на основі всіх кварталів. Це й є нашим основним захистом від накруток (можна уявити собі різкий сплеск активності у зв’язку з чиєюсь наполегливою «рекомендацією проголосувати», напливом «ботів», але практично неможливо повторювати цей прийом протягом усього року, щоквартально).

У нас в запасі є й інші методики захисту. Основною з них є отримання комплексної думки одразу від кількох респондентських груп для обчислення комплексного результату. До комплексного рейтингу входить оцінка споживачів (чия вага складає 40% у підсумковому рейтингу), 40% спеціально запрошених експертів і 20% знаменитостей. Ця система була адаптована для України особисто д.ф.н. В. І. Паніотто, генеральним директором КМІС — организації, яка є офіційним аудитором рейтингових досліджень, що проводяться в рамках конкурсу.

А що стосується експертів, яка їхня роль у вашому рейтингу?

Ми вивчаємо багато галузевих публікацій у різних ЗМІ (мова йде і про пресу, і про ТБ, і про авторські тематичні блоги в Інтернеті). Відстежуємо, хто зараз пише на ті або інші профільні теми, і запрошуємо стати нашими експертами. КМІС визнає голосування у номінації відбувшимся та репрезентативним, якщо проголосували щонайменше п’ять експертів. Справа, до речі, не тільки в КМІС, а в методиці конкурсу в цілому. На жаль, нам не завжди вдається знайти або залучити до опитування експертів «з ім’ям» (чия обізнаність у темі не викликає ні в кого сумнівів). І буває, що через відсутність достатньої кількості експертів КМІС забраковує результати в деяких номінаціях.

КМІС ніколи не висував до нас претензій із приводу об’єктивності, оскільки ми завжди діємо виключно в межах методики, відповідно до жорстких правил, але нам «не рекомендовано» оголошувати результати номінацій, в яких процедура була дотримана не в повній мірі. Тому траплялося, що ми не мали можливості оголошувати переможців у якихось номінаціях.

У яких категоріях найкраще голосують?

Найактивніше користувачі поводяться в розділі «Шоу-бізнес». Але там специфічна аудиторія — в ​​основному молодь. Якщо говорити про споживчі товари, то це, звичайно ж, продукти харчування. Мас-маркет, те, що люди купують регулярно. Там зовсім інша аудиторія. На початку 2012 року ми проводили дослідження аудиторії (зареєстрованих користувачів favor.com.ua), і згідно з цими даними виявилося, що участь у голосуванні за ці категорії приймають здебільшого заміжні жінки і, як не дивно, неодружені чоловіки. Тобто ті, хто найчастіше роблять покупки і дають рекомендації. Якщо проводити паралелі, то це голосування влаштовано за принципом вибору в супермаркеті. Це скоріше конкурс довіри до торгових марок.

Чи бувають випадки, коли бренди відмовлялися від отриманих нагород?

Так, бувало. Отримати визнання і перемогти в нашому конкурсі приємно завжди і всім. Проте отримати нагороду і офіційно використовувати інформаційний привід погоджуються не всі, оскільки це не завжди буває доречно через якісь причини (наприклад, якщо інформаційна політика компанії не передбачає участі у рейтингах взагалі і т. д.).

Нагорода, яку отримують переможці, допомагає продавати?

Безумовно. Якщо споживач зіткнувся з якоюсь новою для себе категорією товарів, у якій він не розбирається, чи з категорією, в якій все швидко змінюється і новинки з’являються швидше, ніж споживач встигає їх випробувати (мова в основному про техніку), а ціна з упаковкою приблизно однакові, то він починає аналізувати. В першу чергу він згадує рекламу, потім згадує відгуки про товар, а також дивиться на нагороди на етикетці. Прогресивний споживач, окрім усього іншого, буде вивчати, які саме нагороди зображені на упаковці.

На жаль, сьогодні в Україні є конкурси які себе дискредитували, нагороди в яких можна банально купити, а не заслужити. Через це існує певний негатив і недовіра до окремих нагород. Разом із тим, ми пишаємося тим, що ми є єдиним конкурсом торгових марок, який дійсно цікавиться думкою споживачів і отримує громадську думку з перших рук.

Якщо я є представником бренду, що мені потрібно зробити, щоби прийняти участь і перемогти?

Конкурс є відкритим для всіх торгових марок, що присутні на ринку. Участь беруть всі, ми не відмовляємо нікому. Ну, а для перемоги потрібно просто бути кращим у своїй категорії, щоби споживачі змогли це оцінити.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK
  

Achtung! Please be polite! Although that modertors of this web-portal are excessively democratic, any unethical, unqotable or just rude expressions, which abuse other visitors of this web site, can be deleted. Also will be deleted any spam and public comments with private phone numbers.