Send emailThe function of sending of the article to email are available to registered users only. Sign up now!
7500 онлайн-покупців продали свої душі
  

Зігравши на людській ліні і неуважності, співробітники британського магазину комп’ютерних ігор GameStation отримали права на безсмертні душі 7500 покупців. Не секрет, що багато користувачів веб-сервісів і покупці онлайн-магазинів не читають договори, з якими погоджуються. Цим і скористалися підступні представники, всього на один день додавши до призначеного для користувача угодою наступний пункт:

«Розміщуючи своє замовлення через цей веб-сайт в перший день четвертого місяця 2010 року від Різдва Христового, ви погоджуєтеся надати нам невід’ємне право витребувати в будь-який момент, починаючи з даною секунди, вашу безсмертну душу. У разі, якщо ми побажаємо скористатися вашим згодою, [...] ви зобов’язуєтеся передати нам свою безсмертну душу протягом (5) п’яти робочих днів з моменту отримання письмового повідомлення від сайту GameStation або його законних представників.

Ми зберігаємо за собою право на доставку згаданого повідомлення у вигляді двометрових вогненних літер, одночасно відмовляючись від будь-якої відповідальності за пошкодження, які цими літерами можуть бути заподіяні. У разі, якщо ви а) не вірите в існування безсмертної душі, б) раніше вже продали душу третій особі або в) не бажаєте передавати її нам, просто відмовтеся від даної опції та продовжите звичайну процедуру оформлення замовлення.»

За підрахунками магазину, цілих 88 відсотків відсотків покупців бездумно віддали свої душі, і лише 12 відсотків скористалися відповідної опцією і відмовилися від сумнівної угоди. При цьому останні отримали від магазину грошовий приз за уважність у розмірі 5 фунтів.

Що й казати, результати експерименту заслуговують на увагу. Адже виходить, що майже 90 відсотків людей здатне запросто укласти яку завгодно угоду – хоч угоду з дияволом! – І навіть не помітити цього.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK
  

Achtung! Please be polite! Although that modertors of this web-portal are excessively democratic, any unethical, unqotable or just rude expressions, which abuse other visitors of this web site, can be deleted. Also will be deleted any spam and public comments with private phone numbers.