Відлітаючи у відрив
  
Author:

Аеропорт Запоріжжя, в 2017-му році, вперше обігнав, за обсягом пасажиропотоку аеропорт Дніпра, і з тих пір, впевнено нарощує перевагу. Прямо зараз, в запорізькому аеропорту йде масштабна реконструкція льотного поля і закінчується будівництво нового терміналу, який не соромно буде презентувати, як повітряні ворота міста. У Дніпрі ж поки, справа обмежується розмовами і незатвердженими проектами майбутньої реконструкції, яка може бути, коли-небудь, та й буде.
  Чому так?
  Відповісти на це питання можна, одним словом. Тому що конкуренція. Запорізький аеропорт, на відміну від дніпровського, бореться за залучення авіакомпаній, за відкриття нових рейсів, знижує аеропортний збір і т.д. Коротше, робить все те, що і повинен робити нормальний аеропорт. А в Дніпрі – Коломойський. І весь бізнес, будується зовсім за іншими правилами.
  Тому авіаперельоти із Запоріжжя (https://www.t.zp.ua/авиатуры-из-запорожья) для пасажирів, в середньому набагато дешевше, ніж з Дніпра. А при такій невеликій відстані між містами, менше ста кілометрів, це стає значною конкурентною перевагою.
  Та й та ж, майбутня масштабна реконструкція аеропорту Дніпра, яка може закрити його на 1,5-2 роки, явно зіграє на руку Запоріжжю. В цей час він буде єдиним великим регіональним аеропортом. Більшість рейсів з Дніпра, переведеться саме сюди. А якщо врахувати те, що Запорізький аеропорт набагато лояльніше і дбайливіше працює з іноземними авіакомпаніями, ще невідомо, чи захочуть вони після цього повертатися назад.
  Так що з сьогоднішнього дня, ситуація виглядає таким чином, що в будь-якому випадку, затіють в Дніпрі масштабну реконструкцію чи ні, розрив між пасажиропотоками запорізького і дніпровського аеропортів, буде тільки збільшуватися. Якщо затіють, то повне переобладнання злітної смуги зажадає закрити аеропорт на тривалий час, а якщо ні, то повністю реконструйований запорізький, інфраструктурно буде куди більш привабливим для зарубіжних авіакомпаній.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK