В україні розпочався соціальний проєкт про рівність жінок та чоловіків «почути одне одного»
  

Як показало дослідження Національного Демократичного Інституту, 77% українців та українок вважають рівність важливою. Чоловіки і жінки в Україні в рівній мірі прагнуть змін щодо традиційних жіночих та чоловічих ролей і бачать суттєву відмінність між поточною та бажаною ситуаціями. Що ж заважає нам створити суспільство вільне від упереджень та стереотипів?

Проєкт «Почути одне одного» – це громадсько-просвітницька кампанія, яка має на меті розкрити переваги рівності між жінками та чоловіками у всіх сферах життя та розповісти про руйнівну роль ґендерних стереотипів. Першим етапом кампанії стало створення сайту «Почути одне одного», де користувачам запропонували пройти опитування й дізнатися, що насправді представники протилежної статі думають про 10 актуальних ґендерних питань. До проєкту долучились відомі українські автори та авторки, створивши короткі есеї та оповідання про рівність, з якими також можна ознайомитися на сайті кампанії. Серед них Ольга Купріян, Владислав Івченко, Анастасія Мельниченко, Олег Коцарев, Юлія Стахівська та Назарій Заноз.

«Мені імпонує сей проєкт, адже він про емпатію. Про бажання зрозуміти Інших. Про спільний розвиток, де більшого можна досягти, приймаючи одні одних як рівних» – зазначає один з учасників проєкту Назарій Заноз, письменник (поет і прозаїк), журналіст, музикант.

«Такі проєкти, як «Почути одне одного» дуже потрібні в Україні, адже українці хочуть більшої рівності, зокрема, 62% населення прагнуть більшої залученості жінок до політичного життя. Запит суспільства на рівність сформований, наразі потрібно усунути бар’єри, які все ще залишаються, включно з тими, які є у свідомості людей і стосуються стереотипів щодо того, які ролі ми відводимо сучасним жінкам і чоловікам.»  – прокоментувала старт проєкту Олена Єна, директорка програми «Жінки-Лідерки» Національного Демократичного Інституту.

Зазначимо, що сторінка «Почути одне одного» це перший етап кампанії. Наразі команда проєкту працює над розробкою другого етапу, який включатиме різноманітні формати взаємодії із широкою аудиторією і матиме на меті допомогти українцям усвідомити переваги рівності та відмовитися від стереотипів.

   

Проєкт реалізується Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (НДІ) за фінансової підтримки Швеції, урядів Канади та Великобританії.

   

Національний Демократичний Інститут (НДІ) є некомерційною, неурядовою організацією, яка працює задля підтримки та зміцнення демократичних інституцій по всьому світу шляхом співучасті громадян, відкритості та підзвітності уряду. Більше інформації про НДІ можна отримати на сайті: www.ndi.org.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK