Тенденції на ринку інтернет-торгівлі медом (результати опитування)
  
Author:
З метою з’ясування ситуації на ринку Інтернет-торгівлі медом та іншими продуктами бджільництва, в квітні-червні 2019 року ТМ «Знатний Мед» було проведено телефонне опитування* споживачів меду. Питання, зокрема, стосувалися практики купівлі меду через Інтернет і критеріїв вибору продавця.
За підсумками опитування**, основними інтернет-майданчиками, де споживачі шукають і купують мед, є: маркет-плейси (44%), інтернет-магазини і сайти виробників (26%), спеціалізовані Інтернет-магазини (продуктів харчування, еко-продуктів і т.п. ) – 19%, контекстна реклама в Google (11%).

Серед найбільш важливих критеріїв вибору продавця меду респондентами були названі такі: ціна (37%), продукція безпосередньо від виробника (25%), широкий асортимент (22%), зручна доставка (16%).

Як показали результати опитування, вартість залишається головним критерієм вибору, але при цьому для споживачів важливі й інші фактори – отримати продукцію безпосередньо у виробника, мати вибір (асортимент) і зручність при покупці (доставка). В цілому, спостерігається тенденція збільшення бажаючих придбати мед безпосередньо у виробника – мед з пасіки.
«Бажання придбати продукцію у виробника споживачі пояснюють такими перевагами як якість і натуральність меду і оптимальні ціни, тобто, «без накруток», – зазначає Валерій Курейко, представник ТМ« Знатний Мед».
Що стосується частоти придбання меду в Інтернет, то більшість опитаних купують мед від 3 до 10 разів на рік (61%). Рідше (до 3 разів на рік) мед купують 29% опитаних, і частіше – більше 10 разів на рік – мед купують 10% опитаних.

При цьому, за даними Інтернет-магазину «Знатний Мед», кількість споживачів, які споживають мед цілий рік, збільшується. А найбільш популярною тарою при купівлі меду в Інтернет є відерце з харчового пластику об’ємом 1 літр.
В цілому, експерти звертають увагу на тенденцію збільшення кількості споживачів, які купують мед в Інтернеті (в порівнянні з минулим роком, їх кількість зросла на 6%), в той час як придбання меду на ринках та в роздрібних мережах починає зменшуватися.
09.07.2019 р.
*В опитуванні взяли участь 162 респондента з Києва (60% опитаних) та інших міст України (40% опитаних). Що стосується місця проживання, статі і віку, то портрет респондентів наступний – 76% – жителі міст, 19% – передмістя, 5% – селище міського типу (смт), жінки – 51%, чоловіки – 49%, вік – 26-45 років – 57%, старші 46 років – 25%, до 25 років – 18%.
**Результати опитування було оприлюднено 04.07.2019 у прес-студії «Сегодня», відео-версію можна переглянути тут: https://www.youtube.com/watch?v=nEfGuG81POM

За додатковою інформацією та актуальними коментарями експертів, будь ласка, звертайтеся:
Tel +38 (099) 417 52 48
e-mail – znatnymed@gmail.com ,
сайт – www.znatnymed.com
Facebook – https://www.facebook.com/znatnymed/?fref=ts
YouTube – https://www.youtube.com/channel/UCUGf2OPADy7nSbzKH3mRfzg

Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK