Стереотипні Міфи, Або В Чому Ми Помилялися Стосовно Харчування | |
Author: Р Д. |
Всі в школі вчили стародавні міфи, розуміючи, що це - гарна казочка. Саме час ознайомитися, з деякими міфами стосовно харчування.
Міф № 1 : Вівсянка найкорисніший сніданок. Насправді - Найкориснішою є каша з цільного зерна. На сніданок її майже ніхто не варить - забагато мороки. Тільки в ній є всі речовини, що дають користь організму. Розплющені зерна, «пластівці», внаслідок порушеної оболонки та окислюванню, мають вже не такий повний набір вітамінів, та й мікроелементи вже засвоюються з неї гірше. Пластівці зараз, поділяють на «варити» та «запарювати», відповідно в простішому приготуванні криється менша користь для організму. Ступінь розплесканого зерна, також відповідає за пропорцію повільних/швидких вуглеводів. Менш оброблене зерно - більше повільних (корисних) і менше швидких та навпаки. Мюслі, для покращення смаку, піддають ще більшій обробці зерен, що збільшує відсоток простих вуглеводів, та додають все що покращує смак - замінники цукру, ароматизатори, фрукти та ягоди в них ситуацію не рятують. В 95 % вони при сушці оброблялися оксидом сірки (канцероген). Гранола - ще глибше оброблений продукт, що набрякає навіть у холодній воді, від вівсянки там лише назва сировини. Містить до 70% простих вуглеводів, зі здоровим сніданком немає нічого спільного. Міф № 2 : Чорний хліб не такий калорійний. Насправді - Калорійність білого та чорного хліба, майже однакова, вплив на схуднення чи на користь не відрізняється. По-справжньому корисний хліб цільнозерновий, в ідеалі - без дріжджів. Міф № 3 : Сік - корисніший газованої води. Насправді - магазинний сік, не те що корисніший, а частіше за все шкідливіший від солодкої води, через підвищений вміст цукру. До того ж строк придатності соку - зворотно протилежній його користі. Натуральний свіжо вижатий сік - це сік, все інше назва. Міф № 4 : Здорове харчування - не смачне. Насправді - організм, що підтримує сили органічною продукцією, більше чутливий до сприйняття тонких смаків. Єдине що, так би мовити, вірно - здорове харчування не таке важке. Але порівнювати важкість їжі зі смаком чи поживністю - цілком різні речі. Міф № 5 : Заморожені овочі та фрукти такі ж корисні. Насправді - Зруйнована заморожуванням оболонка рослинної клітини, потрапляючи в травний тракт гниє швидше ніж перетравлюється. Не вдаючись в складнощі - харчуючись замороженими продуктами, організм стрімко старіє. Що стосується фабричних продуктів - зверніть увагу на той факт, що дата заморозки (якщо вона була тільки одна) ніколи не вказана і навряд чи буде. Зручно, економно та шкідливо. Міф № 6 : Хочеш схуднути - потрібно менше калорій. Насправді - потрібно витрачати трохи більше, ніж споживати. Міф № 7 : Жирне - це погано. Насправді - Погані транс-жири, а різноманітні рослинні олії, покращують ваше здоров'я. Особливо в сирому вигляді. Міф № 8: Замінник цукру - менш шкідливий самого цукру. Насправді - Замінники, що при крихітній дозі, солодші цукру у сотні разів, впливають на рецептори солодкого не тільки на поверхні язика, а і на підшлунковій залозі. Впливають без вуглеводів, тому організм реагує неадекватним викидом гормонів. Постійні подразнення такими речовинами - пряма дорога до діабету. Міф № 9 : Не їсти після 18.00. Насправді - їсти потрібно коли організм вимагає (а не за звичкою чи від нудьги). Стосовно часу - важливіше, що їсти та в якій кількості. Яблука (звичайно натуральні) ввечері, ще не призвели до жодного смертельного випадку, чи збільшенню ваги. Міф № 10 : Натуральні продукти - дороге задоволення. Насправді - Натуральні (ті що виросли в регіоні, мінімально оброблялися, зберігалися та транспортувалися) корисніші тих, що мають на вітрині позначку «органічні», які взагалі незрозумілого походження та догляду. Не ведіться на маркетингові ходи. джерело - https://mapsfoods.com/post/stereotipni-mifi-abo-v-chomu-mi-pomilyalisya-stosovno-harchuvannya.html |
Tweet |
Send by E-mail Print version |