Інновації ДТЕК: обстеження київських ліній електропередач дронами
  
Author:

ДТЕК «Київські електромережі» інтегрують в сервіс послуг обстеження ліній електропередач з використанням безпілотних літальних апаратів (дронів), оснащених високотехнологічним обладнанням – сканером, відеокамерою та тепловізором. Відтепер стан електромереж в місті Києві, данні щодо ліній електропередач та обладнання підстанцій, відслідковуватимуться фахівцями київских електромереж у реальному часі. Завдяки отриманої інформації, компанія ДТЕК Мережі здійснюватиме ремонт аварійних ділянок превентивно – на тому етапі, коли пошкодження ще незначне і не призвело до аварійної ситуації.

Технологічні переваги для мешканців столиці

Технологія обстеження ліній електропередач за допомогою дронів вже широко використовується в Європі та інших розвинутих країнах світу. Саме тому, ДТЕК Мережі запроваджують високотехнологічні зміни і в нашій країні: історичний запуск відбувся у Києві на підстанції «Лівобережна», яка забезпечує електроенергією мешканців Дніпровського району.

«В Україні наразі формується новий ринок електричної енергії. Київські електромережі активно впроваджують найкращий світовий досвід та технології для того, щоб реалізувати їх на українському ринку та запропонувати нашим клієнтам послуги та сервіси найкращої якості. Обстеження ліній електропередач за допомогою літальних платформ та дронів –  одна з таких технологій. Наразі ми реалізовуємо пілотні проекти із обстеження ліній «з повітря» у Києві та Дніпропетровській області. За підсумками проекту ми приймемо рішення щодо масштабування на всій території діяльності компанії», – зазначив Іван ГЕЛЮХ, генеральний директор ДТЕК Мережі.

Якісні та інноваційні зміни сервісу обслуговування компанії «ДТЕК Мережі»

В результаті впровадження технології, ремонтні та електромонтажні роботи відбуватимуться набагато швидше і не потребуватимуть переривання електропостачання для мешканців і підприємств в місті Києві. При цьому час пошуку аварійних ділянок – скорочується до самих мінімальних термінів часу. Ресурс, заощаджений завдяки новим технологіям, буде використовуватись фахівцями ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» для аналітики отриманих даних і виконання ремонтних робіт в оптимальний час. Інноваційні зміни сервісу послуг підвищать безпеку праці, забезпечать можливість обстеження важкодоступних місць та покращать якість електропостачання на ринку енергетики в Украиїні.

«Повітряна зйомка – найсучасніший метод діагностики електромереж у всьому світі, оскільки дозволяє охопити весь мережевий комплекс мегаполісу та виявити його слабкі місця. У столиці України така діагностика проводиться вперше. Отримана після повітряної зйомки інформація буде використана для визначення пріоритетів майбутніх капітальних ремонтів та інвестиційних програм, щоб максимально поліпшити якість обслуговування клієнтів», – зазначив Олексій КАЛАЙДА, керівник проектів технічного розвитку ДТЕК Мережі.

Джерело: https://dtek-kem.com.ua/news/647 Пресс-реліз: http://natalushko.besaba.com


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK