Географія успіху українських аграріїв: від локальних перемог до міжнародного визнання
  
Author:

МХП став другою українською компанією, що вийшла на зовнішні ринки капіталу. За останні 3 роки це перше вітчизняне підприємство, що взяло таку високу планку.

30 січня 2017 року у Лондоні відбулась церемонія нагородження переможців за версією фінансово-аналітичного журналу IFR. Український агрохолдинг МХП посів перше місце у номінації Emerging EMEA Bond of the Year («Розміщення облігацій року з регіону Європа, Близький Схід та Африка»). Призерами також стали банки JP Morgan та ING, які виступили організаторами угоди і надавали консалтингову допомогу із транзакцією.

Обсяг єврооблігацій МХП строком на 7 років із відсотковою ставкою 7,75% сягнув 500 млн доларів. Їх випуск визнано найкращою транзакцією 2017 року. МХП став другою українською компанією, що вийшла на зовнішні ринки капіталу, чого не вдавалося зробити жодному іншому вітчизняному підприємству за останні 3 роки.

Успіх та визнання на міжнародному рівні українські аграрії прагнуть направити на формування позитивного іміджу України та укріплення її економічних можливостей. Зробити це можливо завдяки експансії вітчизняної продукції на зовнішні ринки та зростання експортного потенціалу країни.

За 2017 рік експорт курятини зріс на 16% порівняно з 2016 роком і склав 220 983 тонн. Основний обсяг експорту курятини направляється в країни ЄС, Близького Сходу та Північної Африки.

Ефективні результати господарської діяльності дозволяють компанії допомагати розвиватися молодому бізнесу в Україні. У 2016 році МХП започаткував проект «Село: кроки до розвитку». Майже 2 роки в рамках цієї ініціативи холдинг обирає найкращі бізнес-проекти підприємців-початківців та надає їм кошти на запуск і подальший розвиток власної справи. Лише за 2017 рік МХП інвестував у рамках проекту близько 1 млн 950 тисяч гривень у розвиток бізнес-проектів сільських мешканців. У середині зими в Черкасах та Вінниці відбулися фінальні зустрічі учасників програми, на якій грантери ділились успіхами та підбивали підсумки першого етапу своєї підприємницької діяльності. 45 переможців із різних сфер діяльності, від торгівлі до туризму, отримали гранти на розвиток сільського бізнесу. У найближчих планах МХП — розширити географію проекту і в інших областях присутності компанії.

За підсумками 2017 року МХП визнано одним з найкращих роботодавців України за версією таких авторитетних видань як «Бізнес», «Фокус», а також міжнародного HR-порталу HeadHunter.  Агрохолдинг також визнано роботодавцем року українського агросектору.

МХП забезпечує робочими місцями понад 28 тисяч українців.

Довідка

МХП – провідний виробник курятини в Україні з найбільшою долею на ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових і олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів’я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м’яса птиці (зокрема через партнерські брендовані точки). Вертикальна інтеграція зменшує залежність МХП від постачальників і цін на сировину. Крім економічної ефективності, вертикальна інтеграція дозволяє МХП втілювати сувору політику біобезпеки, контролювати якість сировини і кінцеву якість, а також безпечність продукції до точок продажу. Для підтримки продажів МХП контролює дистрибуторську мережу, яка складається з 11 дистрибуційних центрів у великих містах України. МХП використовує власні вантажівки для доставки своєї продукції, що знижує загальні транспортні витрати і час доставки.

МХП також займає провідну позицію в рослинництві: кукурудзу МХП вирощує для виробництва комбікормів, а інші культури – пшеницю, ріпак тощо – продає третім особам. МХП орендує сільськогосподарські угіддя, які розташовані здебільшого в родючих чорноземних регіонах України.

З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK