Курс на Туреччину
  
Author:

З початком нового року, починається і новий туристичний сезон. І як завжди, на горизонті, починає маячити Туреччина, тому що, як не крути, саме вона, в останнє десятиліття стала основним туристичним напрямком мешканців «наших палестин». Перманентні проблеми в російсько-турецьких відносинах, принаймні, в минулому туристичному сезоні, змусили турецьку сторону з пильною увагою подивитися в бік українських туристів і скорегувати послуги у відповідність до можливостей українських гаманців. Простими словами, відпочинок в Туреччині суттєво подешевшав.
  У 2016-му році за даними держприкордонслужби Туреччину відвідало 760 тисяч українців. Як такої окремої статистики, скільки з них побувало саме з метою відпочинку, я не знайшов, але все одно, цифра значна, значно перевищує кількість відпочиваючих за іншими міжнародними напрямками.
  Туреччина-2017. Що нас чекає?
  Що буде в цьому сезоні, сказати важко. В першу чергу, важко спрогнозувати розвиток російсько-турецьких відносин. Зараз вони ніби цілуються та обіймаються, усіляко демонструючи дружбу і братерство, незважаючи на вбивство в Анкарі, російського посла, але дуже серйозні розбіжності з питання Сирії, в будь-який момент можуть обернутися знову «побитими горщиками». Тому складно дати пораду, чи варто поспішати з раннім бронюванням. Адже те, як поведуть себе ціни в пік сезону, безпосередньо залежить від заповнюваності готелів. У минулому році, з цим була біда, безліч готелів так і не відкрилися, а інші насилу зводили кінці з кінцями.
Крім «російського фактора» на інтенсивність туристичного потоку в Туреччину, серйозно впливає нестабільність в регіоні. Безліч терактів сильно відлякує від відпочинку в цій країні європейських туристів. І ці теракти не припиняються. Так і провалена, в минулому році, спроба військового перевороту і масові репресії, що послідували за цим, не додали вістів, турецькій туристичній галузі. Хоча останній раз, в Туреччині, я був вже після цих подій, і чесно скажу, особливої різниці не помітив. Може бути для турецької інтелігенції, і настали суворі часи, але до туристів, особливо іноземних, турки ставляться дуже добре.
  Поки, ціни на раннє бронювання суттєво не відрізняються від тих цін, які були в минулому році в пік сезону. Хоча теж так сказати не можна, тому що протягом сезону ціни «скакали» досить сильно. Але якщо говорити предметно, зараз відпочинок в «четвірці» на двох у травні, можна забронювати приблизно за 500 доларів, в «п’ятірці» від 700. Все залежить безпосередньо від готелю.
  Ось знайшов дуже цікаву інформацію по темі. Незважаючи на повернення російських туристів на турецькі курорти, більшість турецьких мереж ухвалив рішення не підвищувати ціни саме українцям, надаючи таку ж мережеву знижку, як і в минулому році. Близько 30-40 відсотків. Як кажуть турецькі представники, в подяку, за «врятований» курортний сезон 2016 року.
  Так що в будь-якому випадку «наші люди» до Туреччини поїдуть. Хтось, бо вже звик там відпочивати, хтось навпаки, тому що ще ніколи там не був. Збільшення українського потоку туристів в Туреччину сприяє той фактор, що відпочинок в Україні став не набагато дешевше, ніж в Туреччині, а порівнянного якості, так взагалі, набагато дорожче.
  Так що, особливо, якщо ви там ще ніколи не бували, задумайтеся, а чи не провести відпочинок на середземноморському, або егейському узбережжі, це вже як вам заманеться. Туреччина-2017, чекає вас.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK