Курорти Єгипту
  
Author:

  На більшості європейських і турецьких курортів закінчується курортний сезон. Саме час переглянути і ознайомитися з тим, що курортна індустрія пропонує в зимовий час. Самим збагненним і освоєним нашими туристами напрямком, в даному випадку, є Єгипет. Що можна сказати про цю країну?
  При поїздці в Єгипет, часто стоїть питання руба про виборі курорту, особливо якщо це ваше перше знайомство з нащадками єгипетських фараонів. Для початку потрібно розібратися, чому саме Єгипет? Чому не Чорне море, Греція, ОАЕ або Туреччина?
  Єгипет можна вважати цілорічним курортом завдяки клімату. Тепла сонячна погода щомісяця і добре прогріта вода сприяє цілорічному купальному сезону. Температура води в Червоному морі взимку не опускається нижче +19 градусів, а влітку сягає позначки +30 градусів. Сонячних днів тут більше, ніж в будь-якому іншому куточку нашої планети.
  Найсприятливіший період для подорожі в Єгипет з жовтня по квітень, в цей час спадає літня спека і перестає «плавитися асфальт», легше дихати. У літній час теж немало бажаючих відвідати цю країну, але без дітей, і основна маса сміливців, це молодь, яка бажає заощадити на відпочинку або «ловці гарячих турів» в «гарячий час». Літніми ночами вам навряд чи знадобиться тепла кофта або курточка, а от з жовтня по квітень ввечері без легкої кофти вам не обійтися, температура повітря може опускатися до +16 градусів, і часто супроводжується легким вітерцем.
  В країні двох материків дуже простий візовий режим – по прильоту. Тому немає ніяких проблем з отриманням візи. Це дуже зручно в тому випадку якщо подорож організується терміново.
  Визітівкою морського відпочинку у Єгипті є унікальний і барвистий підводний світ Червоного моря, що вражає своїми фарбами, екзотичною фауною і прозорою водою. Допитливих туристів порадують не тільки коралові рифи, але так само, і затонулі в Червоному морі кораблі.
  Що ще, крім природних якостей відіграє важливу роль при виборі якісного відпочинку? Хтось і в наметі переночує в Єгипті (жарт, його знесе), а країна фараонів порадує чудовою різноманітністю готельної бази – маса готелів 3*,4*,5* переважно з харчуванням «All inclusive». У Єгипті збереглося безліч пам’яток православної культури, таких як Собор Святої Катерини, недалеко від гори Синай (вона ж гора Мойсея). На всіх курортах Єгипту пропонується стандартний набір розважальних екскурсій. Це яскраві, феєричні дискотеки під відкритим небом або в «Східних замках», європейські нічні клуби (особливо в Шарм-Ель-Шэйсі), круїзи по річці Ніл, джип-сафарі, екскурсії в поселення бедуїнів, кінні прогулянки по пустелі, водні, по Червоному морю, можливість відвідати Ізраїль, доторкнуться до загадки древньої цивілізації – пірамід, і не тільки...


  Якщо ви жодного разу не були в Єгипті, то краще почати своє вивчення цієї країни з курорту на материковій частині Єгипту – Хургада. Це один з перших курортів, що пустили своє коріння на березі Червоного моря, це видно по архітектурі міста, більш прості прямі лінії будівель, мечеті, мінімум європейського дизайну в місті, і в готелях. Більшість інфраструктури призначена для сімейного відпочинку. Але потрібно враховувати, що готелі втратили «новизну». Трансфер з аеропорту не займе у вас багато часу, як правило, це 10-20 хвилин. Курорт не оточений горами, влітку в місті прохолодніше, а взимку більше вітряно, ніж на Синайському півострові. У Хургаді більше відчувається арабський колорит, ніж у Шарм-ель-Шейху, нижче ціни на відпочинок та сувенірні товари. Його дуже люблять сімейні пари з дітьми, так як на всіх пляжах Хургади пологий піщаний захід у море. Це одне з головних переваг курорту. Але саме тому коралові рифи віддалені від берега, вони менш яскраві, ніж у Шармі, щоб їх побачити туристи беруть яхту і насолоджуються снорклінгом, можна сказати влаштовують собі маленьку подорож за пригодами. Кажуть що в Хургаді нудно, а от і ні! Такі чутки розпускають ті, хто не вміє відпочивати чи просиджує весь відпочинок в готелі. У Хургаді багато дискотек, барів, кафе, ресторанів, арабський ринок, аквапарк, можна відвідати район Дахар – це стара частина міста, Коптську церква, монастирі Св. Павла і Св. Антонія. Хургада найбільш близько розташована до древньої столиці країни фараонів – Луксора. Автобусна поїздка в одну сторону займе у вас не більше п’яти годин. З Шарм-ель-Шейха ж у Луксор можна дістатися тільки на літаку. Луксор – занедбане стародавнє місто на березі Нілу, один із світових центрів археології, відомий тим, що в ньому зосереджена величезна кількість стародавніх пам’яток, що вражають уяву своєю величчю і розмірами. Плануючи екскурсію в Луксор, потрібно пам’ятати про необхідність взяти із собою одяг та головний убір здатні захистити вас від нещадного сонця.
  Шарм-ель-Шейх – найпопулярніший курорт Єгипту, який знаходиться на Синайському півострові. В першу чергу завдяки знаменитому кораловому рифу, близько розташованого на береговій лінії. Це величезний плюс, так як можна самостійно спостерігати за підводним світом з понтона готелю і в теж час мінус, так зайти з берега у воду майже неможливо. Поодинокі готелі змогли розчистити пляж, до виходу закону про заборону вирубувати коралові рифи і штучно утворювати лагуни. Купуватися і поспостерігати за рибками відпочиваючі можуть з понтонів протяжністю від 80 метрів до 400 метрів. Найдовші понтони в бухті Наама Бей, що породжує деякі незручності, з-за тривалого шляху до води під пекучим сонцем.
  Дуже часто готелі засипають коралові пляжі піском з пустель. Але якщо ви у воді разгребете пісок, то побачите коралове дно. Пісок з пустель не зрівняється з м’яким і більш приємним на дотик піском узбережжя. Готелі, надаючи інформацію про себе, часто вказують, що недалеко від готелю знаходиться піщаний пляж, найчастіше штучний. Не пошкодуйте часу і перегляньте коментарі туристів при виборі готелю. Це допоможе вам швидше зорієнтуватися. Одна з головних переваг Шарм-Ель-Шейх це відносна близькість до курорту Таба, поблизу кордону з Ізраїлем. Завдяки такому вигідному географічному положенню, багато туроператори організовують екскурсії до Єрусалиму. Поїздка займає два дні. Таким чином, можна заощадити гроші на поїздку в Ізраїль, і вбити двох зайців одні пострілом, і в Єгипті на сонечку погрітися, побачити Священне місто і скупатися в унікальному Мертвому морі. Поблизу Шарму, розташований Кольоровий каньйон – унікальна ущелина, довжиною 5 км, забарвлена природою в найрізноманітніші кольори. Крім того, з Шарм-Ель-шейху можна відвідати коралові рифи острова Тиран, гору Мойсея, Сінайські гори, з’їздити на екскурсію в Каїр, перший національний парк у Єгипті «Рас-Мохаммед», дельфінарій, знамениті дискотеки, замовити прогулянку на човнах із скляним дном, зайнятися дайвінгом, снорклінгом. І це ще не все, чим може здивувати Єгипет.
  Біля Хургади і Шарм-ель-Шейха вже виросло чимало сучасних курортів, і вони скоро наздоженуть, а можливо і переженуть єгипетських гігантів пляжного відпочинку. Але який куточок Єгипту ви б не завітали, пам’ятайте, що ви в іншій країні, більш того, в країні де «царює» іслам, і важливо пам’ятати кілька моментів.
  Для екскурсій візьміть з собою закритий і зручний одяг, особливо якщо ви виїжджаєте в пустелю.
  Рахуйте гроші, перевіряйте здачу після будь-якої покупки, навіть в аеропорту.
  Торгуйтеся тільки в тому випадку, якщо маєте намір щось купити. Єгиптяни вважатимуть порожній торг за образу.
  Вранці вас можуть розбудити звуки молитви з найближчої до готелю мечеті.
  Пийте тільки очищену воду.
  Але в усякому разі ви можете сподіватися, що відпочинок у Єгипті залишить у вашій пам’яті тільки приємні враження. Тепле море, тропічна екзотика, колоритна атмосфера арабського світу, все це не залишає байдужими мандрівників і туристів. Щасливого вам відпочинку.
 


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK