Міжнародний інститут смаку та якості підбив підсумки щорічної сліпої дегустації продуктів харчування та напоїв з усього світу
  

Нагороди «За найкращий смак» було присуджено продуктам харчування за результатами сліпої дегустації шеф-кухарями та сомельє світового рівня.

Міжнародний інститут смаку та якості (The International Taste & Quality Institute, іTQі) з Брюсселю оголосив підсумки сліпої дегустації продуктів харчування та напоїв незалежним журі, до складу якого входять 120 професійних дегустаторів — відомих шеф-кухарів і сомельє.

Продукти дегустуються наосліп, без будь-яких ознак ідентифікації — етикеток, назв, брендів, країн походження тощо. Кожен член журі виставляє продукту оцінку, яка відображає загальне відчуття смакового задоволення експерта. Також оцінюється аромат, смак, присмак, зовнішній вигляд та колір. Щоб уникнути суб’єктивності, продукти оцінює велика кількість членів журі, запрошених з декількох країн. Кращі продукти отримують одну з найпрестижніших і бажаних для виробників нагород — Superior Taste Award («За найкращий смак»).

За результатом експертної дегустації у 2016 році нагороди іTQі була вперше удостоєна мінеральна вода українського виробництва. А саме — «Моршинська» слабогазована отримала три золотих зірки «За найкращий смак» — 2016. Це найвища оцінка журі, коли продукту присвоюється категорія «За найкращий смак». Її можна порівняти із трьома зірками Мішлен, які присуджуються кращим ресторанам світу.

«Мало хто замислюється про смак води — головного напою в житті кожної людини на планеті. Вода може мати дуже різний смак і характер через різний вміст мінеральних речовин, склад яких визначається геологією, грунтами та кліматом. Тому в Європі ми завжди відзначаємо саме природні води, до складу яких не втручається людина», — коментує відомий італійський сомельє Джуліано Джанотті, член журі Superior Taste Award — 2016.

Міжнародний інститут смаку та якості  (The International Taste & Quality Institute, iTQi) в Брюсселі — авторитетна організація з експертної оцінки та сертифікації харчових продуктів і напоїв з усього світу. Оцінкою продуктів займається журі з кваліфікованих дегустаторів і визнаних експертів у своїй сфері. Склад журі визначається у партнерстві з авторитетними кулінарними організаціями та Міжнародною асоціацією сомельє. www.itqi.com/ru


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK