“Інтернет-маркетолог” професія від А до Я
  
Автор:

Інтернет-маркетолог має схожі цілі і завдання, як і його оффлайн колега – зростання впізнаваності бренду, просування товарів/послуг компанії, комунікації з аудиторією. На відміну від традиційних каналів маркетингу, онлайн-маркетинг функціонує з допомогою відповідних технологічних платформ в інтернеті.

Робота інтернет-маркетолога – це ефективні рекламні кампанії в інтернеті і збільшення кількості (якість обслуговування) клієнтів компанії. Хороший інтернет-спеціаліст має великий досвід по оцінці споживчого ринку, і розуміння, як і де задовольнити потреби потенційної/цільової аудиторії.

Фахівець в області інтернет-маркетингу відповідають за розробку стратегій, що використовуються в рекламних кампаніях товарів або послуг. Це робиться шляхом об’єднання різних джерел в інтернеті (email-розсилки, банерні і медійні мережі). Крім цього, інтернет-маркетологу необхідно на регулярній основі, проводити дослідження для виявлення більш ефективних способів досягнення цілей і планів продажів в інтернеті.

Необхідні навички професії інтернет-маркетолога:

  • Знання основ маркетингу
  • Тайм-менеджмент (вміння планувати і керувати часом)
  • Творчі і хороші презентаційні навички
  • Знання в ключових областях (SEO, соціальні медіа, контент-маркетинг, email-маркетинг, контекстна реклама)
  • Знати, як планувати, створювати і реалізовувати маркетингові стратегії
  • Бути в курсі маркетингових тенденцій і новин в інтернеті

Типові вимоги до інтернет-маркетологів: освіта в області маркетингу, комунікацій або менеджменту. Роботодавці, як правило, шукають працівників з не менше двох років досвіду, пов’язаних з великим досвідом в області інтернет-технологій. Важливо також мати базові уявлення про програмування.

Так як, інтернет-маркетолога належить щільне співробітництво з веб-розробників і веб-дизайнерами. Володіти базовими знаннями HTML і пари мов програмування (CSS, з Рубіном, з JavaScript, PHP і т. д.) буде дуже навіть до речі!


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(2)
jakecopernik jakecopernik до Платон (*.97.3)
Здравствуйте. В свое время был официально трудоустроен в одной компании интернет-маркетологом. Согласно классификатора профессий Украины, оформлен был как маркетолог
Платон (*.97.3) +1
Добрій день! Столкнулась я с такой должность, т.к. у нас в компании официальное оформление, не могу подобрать официальную должность согласно классификатора профессий Украині как правильно его оформить
Может кто сталкивался с таким подскажите!
Благодарю!
або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті