На Українській енергетичній біржі відбулися перші торги природним газом з точкою передачі в підземних сховищах
  
Автор:
На Українській енергетичній біржі відбулися перші торги природним газом з точкою передачі в підземних сховищах15 листопада на Українській енергетичній біржі відбулися перші торги природним газом з точкою передачі в підземних сховищах ПАТ «Укртрансгаз». Продавцем ресурсу з поставкою в листопаді виступила компанія МЕТ Україна. До цього торги природним газом на Українській енергетичній біржі проводилися виключно на умовах передачі газу у віртуальній торговій точці в газотранспортній системі.
«Сьогоднішні торги – це ще один значний крок для посилення інтеграції ринків природного газу окремих держав – сторін Енергетичного Співтовариства, який сприятиме транскордонній торгівлі природним газом у рамках Енергетичного Співтовариства. Нагадаю, що сьогодні українське законодавство дозволяє зберігання імпортованого газ в режимі «митний склад» та передбачає використання операцій бекхолу. Торгівля природним газом зі сховища – це не лише можливість подачі газу за всіма напрямками, а й передумова створення газового хабу в Україні» – прокоментував електронні біржові торги Генеральний директор ТБ «Українська енергетична біржа» Олександр Коваленко.
При цьому, представник акціонера «МЕТ Україна» Аттіла Санісло повідомив: " Сьогодні МЕТ Україна – великий системний гравець на ринку природного газу в Україні, ми стежимо за новими трендами на ринку і зацікавлені в розвитку ринку, прозорих правил роботи і його ліквідності. На нашу думку, продаж через біржу – найбільш прозорий і цивілізований механізм роботи і сьогодні ми продали перші обсяги природного газу в ПСГ і в подальшому будемо забезпечувати українських споживачів стабільним і надійним ресурсом «.
МіткиМітки:  біржа

Прикріплений файлПрикріплений файл Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті