Тетяна Петракова отримала премію «Людина року» у номінації «Нова генерація»
  
Компанія: MPR Communications Group
Тетяна Петракова отримала премію «Людина року» у номінації «Нова генерація»

Вона втратила все, що в неї було на Сході України. Але за короткий час, переїхавши до Києва у нові реалії, вона змогла реалізувати понад 500 соціальних проектів, переважна кількість з яких була направлена на підтримку та реабілітацію дітей зі Сходу країни та розвиток дитячих талантів підростаючого обдарованого покоління. Серед цих проектів, сотні благодійних акцій, відомі всім щорічні фестивалі «Діти за майбутнє України» та «Надія нації»,   перша «Енциклопедія дитячих талантів», освітні форуми для батьків, премія «100 успішних українок»   та інші важливі соціальні захлди.

 Кожного дня своєю діяльністю вона транслює, що головні людські цінності та любов до України у людей у всіх ідентичні, а здоровий патріотизм треба прививати з дитинства.

23 березня на сцені Оперного театру Тетяна Петракова стала переможницею загальнонаціональної премії країни «Людина року» у номінації «Нова генерація»

Тетяна відверто поділилась, що для неї значить перемога, з чого починається патріотизм, чому вона приділяє стільки уваги розвитку дітей та якою є справжня ціна успіху.

Тетяно, що для Вас значить отримання премії «Людина року»?

В першу чергу, вдячність та розуміння свого подальшого напрямку діяльності! Нагорода ніби підвела невидиму риску під моєю п’ятирічною діяльністю у Києві. Я відчула важливість зробленого і тепер «починаю» все наново з великим досвідом та мудрістю в очах. Але все одно тисячі усміхнених дитячих облич, віра в очах дорослих, сотні листів подяк, а також можливість займатись тим, що приносить радість і надію, залишаються для мене головною нагородою.

Чи важко сьогодні доносити та реалізовувати свою громадянську позицію?

Соціум робить все, щоб було важно. Але свою позицію треба відстоювати, особливо сьогодні, коли старе ламається, а нове ще тільки починає народжуватись . Я однозначно патріотка, а саме ситуація на Сході навчила мене поважно та бережно відноситесь до культури, спадщини та цінностям України, бо саме з них починається наша країна! Вона починається з нас, з наших цінностей та бажання їх транслювати в соціум.

Як Ви знайшли в собі ресурс до самореалізації, коли Вам довелось залишити рідний дім та переїхати до Києва?

Віра, бажання змін, а також власна потреба душі постійно розвиватись та самореалізовуватись – найкраща мотивація життя!

Які перешкоди найчастіше доводиться долати в вашій діяльності ?

 Кожна перешкода, в першу чергу – це новий досвід!   Всім нам, українцям сьогодні потрібні цінності, які ми втрачаємо, прості речі: повагу один до одного, підтримку, взаєморозуміння; ми повинні навчитись бути толерантними один до одного та навчитись поважати думки та позиції інших!    Реалізовуючи таку велику кількість проектів, на своєму шляху доводилось стикатись з різними ситуаціями, особливо різними людьми, але саме завдяки перешкодам я стала людиною, яка вміє реально та сміливо дивитись на життя, відчувати, допомагати, підтримувати, відрізняти чорне від білого, фальш від щирості, цінності від блискучих обгорток, які нав’язують сьогоденні реалії. Я стала сильнішою та незламною людиною, що виробила в собі імунітет проти болі та розчарувань, а особливо неідеального соціуму.

Саме тому Ви створюєте соціальні проекти саме для дітей?

Так. Саме тому. Розумієте, з дорослим поколінням вже багато чого втрачено. Треба творити нову історію України. Дуже важливо прививати дітям повагу до оточуючих та до себе, небайдужість, порядність, дарувати віру, натхнення та і надати площину, де б вони могли все це пропустити через себе та пізнати культури країни. Через творчість розвивається душа. Відбувається ментальне вдосконалення. Головна ціль всіх моїх проектів, які я реалізувала із своєю командою у столиці – це довести, що нашому суспільству потрібні нові стійкі цінності, що забезпечать нам спокійне та патріотичне майбутнє. Діти повинні змалку розуміти свою ментальність та приналежність до рідної країни. Поважати свою історію та культуру.

Ваші проекти затребувані, а Ваш постійний розвиток надихає. Але яка вона справжня ціна успіху, на Вашу думку?

Дуже велика. Красива картинка має під собою фундамент постійної роботи, переживання різних емоцій та самовдосконалення. За кожним досягненням криється цілий вир різних подій, знайомств, почуттів, висновків та рішень. Коли людина віддається своїй справі на 100%, вона на своєму досвіді розуміє, що успіх приходить тільки після проживання свого власного пряника та батогу. Пряник – то вдячність, посмішки, визнання, самореалізація, фінансовий успіх. Батіг – титанічна праця, емоційне напруження, відповідальність, відчуття тривоги та стрес. А ще злети, емоційні падіння, мідні труби, вигорання, а потім циклічне відродження після чергового досягнення. Врешті решт, цей шлях робить тебе сильною, кремезною та незламною людиною, яка хоче творити, діяти та створювати!

 
Тел.: (067) 931 38 85

Прикріплений файлПрикріплений файл Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку