День меланоми 2018 – приходьте 20 квітня на безкоштовний огляд родимок в своєму місті
  
Компанія: Інститут дерматокосметології доктора Богомолець

20 квітня 2018 року по всій Україні пройде День діагностики меланоми. В цей день всі державні і деякі приватні медичні заклади відкриють свої двері перед усіма охочими перевірити свої родимки безкоштовно.


Цього року День діагностики меланоми проводиться в Україні вже вдесяте. Щорічно, починаючи з 2009 року, проект проходить в рамках міжнародної програми «Євромеланома», учасниками якої є 30 країн. Серед них і Україна, яку 2008 року в Брюсселі приєднала Заслужений лікар України Ольга Богомолець.

Найпоширеніший рак в Україні – рак шкіри!

Статистика свідчить, що злоякісні новоутворення шкіри на сьогодні є найбільш поширеним видом онкології в Україні. Згідно соціологічних опитувань, що таке меланома знає кожен 5-й мешканець столиці, а в регіонах лише кожен 10-й з опитаних. В гендерному аспекті про меланому знають 30% чоловіків або кожен третій і 70% жінок – 2/3 від загального числа інформованих. А це означає, що роль жінки у питанні здоров’я родини – ключова, і саме жінка найчастіше першою помічає у свого чоловіка, батьків, дітей підозрілу родимку і б’є на сполох.

Основна мета заходу – донести до громадськості інформацію про таке небезпечне захворювання, як меланома і ризики переродження родимки у злоякісну пухлину.

Родимка – доброякісне новоутворення на шкірі, але під впливом певних факторів (ультрафіолету, спадковості і ін.) Вона має властивість перероджуватися в меланому.

Меланома – одна з найбільш злоякісних пухлин шкіри, яка протягом першого року після встановлення діагнозу може призвести до смерті. Смертність від меланоми в Україні дуже висока, що пов’язано не з відсутністю методів лікування, а з несвоєчасною діагностикою.

Найнадійніший метод профілактики смертності від меланоми – це її раннє виявлення. При виявленні на ранніх стадіях, меланома є вельми виліковною.

Тому необхідно регулярно перевіряти свої родимки і родимки своїх близьких за системою самодіагностики АКОРД, де кожна буква має своє значення:

А – асиметрія. Якщо умовна вісь ділить родимку на дві нерівні половинки;

К – край. Якщо він стає нерівним, рваним, з зазубринками;

О – окрас. Поява змін в кольорі, вкраплень темнішого або світлішого, зникнення забарвлення можуть свідчити про переродження;

Р – розмір. Збільшення родимки в ширину або в висоту може бути небезпечним симптомом;

Д – динаміка. Поява кірочок, тріщинок, кровоточивість, випадіння волосків теж будуть нагадувати про небезпеку.

При виявленні, хоча б, однієї з ознак АКОРДу, необхідно негайно звернутися до лікаря-дерматоонколога.



20 квітня 2018 року кожен українець матиме можливість безкоштовно перевірити свої родимки. У Києві безкоштовну діагностику можна пройти в Інституті дерматології і косметології доктора Богомолець (бульвар Тараса Шевченка, 17). Для цього необхідно попередньо записатися за телефоном: (044) 383-26-97.

Адреси медичних закладів, які прийматимуть безкоштовно 20 квітня по всій Україні, доступні на сайті stop-melanoma.net. Запишіться на безкоштовну діагностику родимок у Вашому місті!

День діагностики меланоми проходить за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів, Української асоціації дерматоскопії шкіри, громадської організації «СТОП меланома», а також постійного партнера пан’європейського проекту «Євромеланома» – лабораторій La Roche-Posay.

 
бульв. Тараса Шевченко, 17 (Киевская городская клиническая больница №18)
Тел.: 38(044) 235-00-08,
38(044) 235-40-60
E-mail:
Веб:

Прикріплений файлПрикріплений файл Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(1)
id184200-Peter Bately Peter Bately
Melanoma Day 2018 desired to raise awareness about skin cancer prevention, early detection, and treatment options to boost overall skin health.

Available here asapfoundationconstruction.com/house-leveling-services-in-co… House Leveling Services in Conroe TX
або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті