Більше ніж скульптура
  
Компанія: MPR Communications Group
Більше ніж скульптураУ новому просторі ART UKRAINE GALLERY (м. Київ, вул. Антоновича, 102-104) 7 березня відкриється великий скульптурний проект, що поєднує новітні технології доповненої реальності із мистецтвом пластики. Форум «Більше ніж скульптура» концентрує увагу на актуальних тенденціях, ретроспективах та надбанні українських сучасних митців.

«Новий простір Art Ukraine gallery спонукав до великого скульптурного проекту, про продовження якого я мріяла декілька років. Форум «Більше ніж скульптура» став в якійсь мірі мистецькою алітерацією улюбленця тисяч шанувальників – Великого скульптурного салону. За десятиліття його існування скульптура стала одним із головних трендів українського колекціонування та виросла ціла плеяда успішних та затребуваних українських скульпторів. Переконана, що цьогорічний скульптурний форум відкриє чимало яскравих нових імен, подарує нові смисли, поставить нові запитання. І найцікавіше, цей проект, що поєднує мистецтво і новітні технології, здатний зацікавити навіть тих, хто віддає перевагу останньому», – Наталя Заболотна, засновник ArtUkraine.

«Зробити все і ще трохи більше» – мотто, з яким відома київська галерея ArtUkraine відкриває інноваційний масштабний проект «Більше ніж скульптура». Цьогорічний великий скульптурний проект різнопланово відображає тенденції сучасного українського мистецтва. В основі концепції – дослідження взаємодії доповненої реальності, як симуляції, що стала невід’ємною частиною простору життя сучасності ХХІ століття, із скульптурою, як виду мистецтва з тисячолітньою історією.

Організація світу, якою ми її знаємо, знаходиться у русі: з’являється все більше нематеріальних елементів, які змінюють глобальну економіку, але залишаються непомітними у сфері чуттєвого сприйняття. Проект «Більше ніж скульптура» проявляє сутність речей сучасного світу, викриваючи «точку відліку» через пластичні мистецтва як формалістський скелет реальності, та в той же час ставить її під сумнів розширюючи простір віртуальними елементами. Адже світ крихкий, як і найстійкіші парадигми.

Скульптура здатна відтворити обази, позбавлені візуального шуму. Це своєрідна деконстукція реальності до «чистої» форми, її сенсу, що може стати фундаментом у суспільстві консументів, переповненого штучним та побутовим. Але наступний крок подібний до головного постулату дзен-буддизму: тобі не належить нічого, крім уяви. Доповнена реальність та віртуально існуючі об’єкти змінюють сприйняття простору – він стає загальнодоступним. Класична система ієрархії за рівнем добробуту заміщується ієрархією володіння інформацією та вмінням її аналізувати і розуміти, адже все нематеріальне і є за своєю суттю інформацією. Головне питання полягає у тому, який засіб дешифрування віртуального обере людина, яка досліджує матеріальне шляхом руйнування. Яку піраміду цінностей побудує в умовах домінування великих даних (Big Data)?

«Це експериментальний проект, що має створити простір для дискусії, залучивши як митців, так і відвідувачів. Можливо глобальна діджиталізація та майже постійна присутність кожного з нас онлайн – це лише мимолітна тенденція сьогодення. Але вона безперечно існує, змінює сприйняття інформації, відношення до мистецтва», – Дарина Мо Мот, співкуратор проекту.
Серед учасників проекту:

Саїд Ахмаді, Юлія Бєляєва, Мирослав Вайда, Марта Ващук, Владислав Волосенко, Дмитро Грек, Євген Годенко, Петро Гронський, Дмитро Дульфан, Олександр Дяченко, Єгор Зігура, Олексій Золотарьов, Константин Зоркін, Олег Капустяк, Віктор Коновал, Володимир Кочмар, Роман Мінін, Ілля Новгородов, Василь Одрехівський, Володимир Одрехівський, Віталій Протосеня, Іван Підгайний, Олександр Сухоліт, Анатолій Твердий, Данило Шуміхін, Сергій Шауліс.

Організатор: ArtUkraine gallery
За підтримки Adamovskiy Foundation та Національної спілки художників України.
Головний інформаційний партнер: журнал ArtUkraine, Business Radio Group

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ:
Дати проведення: 7 березня – 7 квітня
Подія у Facebook за посиланням
Місце проведення: ART UKRAINE GALLERY, Київ, вул. Антоновича 102-104 (колишній М17).
Експозиція відкрита для перегляду з 11:00 до 20:00 щоденно.
Вартість квитка: 50 грн. Пільговий – 30 грн. для дітей, пенсіонерів та студентів (за наявності посвідчень). Безкоштовний вхід (за наявності посвідчень) для: дітей до 16 років, інвалідів 1,2 категорії, багатодітних родин, військовослужбовців, учасників АТО, УБД, члени родин загиблого ветерана війни (у т.ч. Небесної Сотні), працівників музеїв та Спілки художників України.

Додаткова інформація за тел.: +38 (067) 100 17 28
або e-mail: info@artukraine.fund

Прикріплений файлПрикріплений файл Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку