Безпечна угода: OLX запускає послугу для безпечної купівлі та продажу
  
Безпечна угода: OLX запускає послугу для безпечної купівлі та продажу

Сервіс оголошень OLX запускає нову послугу Безпечна угода. Тепер для 8 млн. українців, які щомісяця заходять на сервіс, купівля та продаж за допомогою банківської картки будуть повністю захищені. Послуга реалізована завдяки співпраці з компаніями «Нова Пошта» та UAPAY.

Безпечна угода робить купівлю та продаж максимально безпечними: оформлення замовлення, переказ грошей з картки на картку, здійснення доставки тепер відбуваються в захищеному середовищі.

При купівлі товару користувачі так само, як і раніше, можуть перераховувати гроші на картку продавця, але з Безпечною угодою гроші з’являться на рахунку продавця тільки після того, як покупець підтвердить, що посилка успішно доставлена ​​у відділення «Нова пошта» і товар його влаштовує. Якщо ж товар не влаштовує одержувача, то гроші повернуться йому на картку, а товар відправиться назад продавцеві.

Безпечна угода повністю виключає ризик шахрайства при використанні банківських карток для оплати товару. По-перше, у покупця немає ризику втратити гроші при перерахуванні передоплат недобросовісним продавцям. По-друге, користувачам не потрібно обмінюватися даними банківських карток: ця інформація вводиться онлайн і захищена фінансовим партнером OLX – компанією UAPAY.

«Ми рекомендували нашим користувачам здійснювати угоди при особистій зустрічі, але не завжди потрібний товар є в потрібному місті. До того ж ринок розвивається: завдяки логістичним компаніям і фінансовим інструментам, можна отримати товар з іншого міста вже на наступний день і заплатити за нього, перерахувавши гроші продавцю на банківську картку, – коментує Сергій Гапоченко, директор OLX в Україні та Центральній Азії. – Звичайно, це дуже зручно і швидко, але є ризик шахрайства. Щоб повністю усунути ризики, ми запускаємо Безпечну угоду і створюємо захищене середовище для здійснення платежів з картки на картку».

Логістичним партнером проекту виступає компанія «Нова пошта», лідер ринку експрес-доставки і драйвер сегменту e-commerce. Вартість доставки розраховується під час заповнення товарно-транспортної накладної продавцем в профілі OLX. Ця сума знімається з банківської картки покупця.

«Очікування споживачів від e-commerce і операторів доставки ростуть прямо пропорційно динаміці цих ринків. Серед іншого люди особливо хочуть позбутися бар’єрів і ризиків в онлайн-шопінгу, в тому числі пов’язаних з оплатою. Рішення, яке «Нова пошта» і OLX пропонують клієнтам, – це своєчасний і потрібний крок для того, щоб культура віртуальних покупок в Україні зміцнювалася і ставала безпечнішою», – прокоментував співвласник «Нова пошта» В’ячеслав Климов.

Користування послугою для продавців абсолютно безкоштовне. Покупець сплачує тільки комісію фінансового партнера, яка становить 0,3% від вартості товару + 3 грн. При цьому Безпечна угода вигідна покупцям. Користувач може бути повністю впевнений у безпеці покупки.

«Проблема забезпечення безпечних платежів при здійсненні операцій в інтернеті існує вже давно. Оскільки продавці змушені повідомляти реквізити своїх банківських карток по незахищених каналах, таких як SMS або телефоном, ця інформація разом з персональними даними власника картки може потрапити в руки шахраям.

Послуга Безпечна угода дозволяє убезпечити всі платежі за угодою: коли клієнт вносить дані своєї банківської картки в спеціальну форму на ресурсі OLX, вони зберігаються в захищеному сховищі UAPAY відповідно до стандартів безпеки даних індустрії платіжних карток PCI DSS. Це дозволяє здійснити операцію безпечно, і ми гарантуємо, що жодним чином така інформація не буде витікати назовні, і зловмисники не зможуть нею скористатися.

Слід акцентувати, що послуга Безпечна угода доступна фізичним особам – власникам платіжних карток всіх українських банків. Однак картка повинна бути активна для оплати і зарахування коштів в інтернет-середовищі. Крім того, при необхідності продавець або покупець може зареєструвати в системі кілька банківських карток і для кожної угоди використовувати саме ту картку, яка йому в даний час більш зручна», – зазначив Дмитро Зарахович, керуючий партнер компаній UAPAY і SoftInvest Holding.

«Сьогодні шахраї все частіше спрямовують свої дії не стільки проти банків, скільки проти громадян. Це ключова тенденція останніх років не тільки в Україні, а й в усьому світі. Більше 60% всіх випадків крадіжок з рахунків українців за минулий рік пов’язані з Інтернет-шахрайством та дзвінками власникам карток з метою виманити їх конфіденційні платіжні дані. Тільки за 2016 рік сума знятих коштів у результаті таких шахрайських дій зросла в 4 рази. Сьогодні жертвою стає вже кожен 80-й власник платіжної картки, – зазначає Олександр Карпов, директор Української міжбанківської Асоціація членів платіжних систем ЕМА. – Зміщення фокусу шахрайських атак на громадян актуалізує необхідність впровадження операторами ринку сучасних рішень, які націлені на підвищення безпеки безготівкових розрахунків. Застосування послуги Безпечна угода користувачами найпопулярнішого інтернет-майданчику буде сприяти загальному зниженню кількості шахрайських афер в країні. Наявність такого захищеного середовища для здійснення платежів з картки на картку створює істотний бар’єр для злочинців і робить виманювання секретних платежів у громадян і продаж їм неіснуючих товарів безглуздим».

Як працює Безпечна угода

  • Продавець активує послугу Безпечна угода у момент подачі оголошення. Він вказує інформацію для доставки (вага товару, відділення «Нова пошта», з якого буде відправляти посилку) і вводить дані своєї банківської картки, куди буде отримувати гроші за замовлення. Пропозиція відзначається спеціальним значком «Безпечна угода», в оголошенні з’являється кнопка «Купити». Система запам’ятовує дані, і при складанні наступних оголошень інформація буде заповнюватися автоматично.
  • Покупець обирає товар і робить замовлення, натиснувши на кнопку «Купити». При цьому покупцеві необхідно заповнити дані про доставку (відділення «Нова пошта», де планує забирати посилку) і ввести дані банківської картки, звідки будуть перераховуватися кошти. Для переказу грошей покупцеві не потрібно знати дані банківської картки продавця. Система запам’ятовує дані, і при наступних покупках інформація буде заповнюватися автоматично.
  • У момент оформлення замовлення гроші з банківської картки покупця блокуються на транзитному рахунку банку фінансового партнера – компанії UAPAY. З картки покупця знімаються гроші за доставку і комісія фінансового партнера (0,3% від вартості товару + 3 грн).
  • Продавець отримує повідомлення про нове замовлення. У нього є 2 дні на підтвердження замовлення і 3 дні, щоб відправити посилку.
  • Покупець отримує посилку у вказаному відділенні «Нова пошта» та оглядає товар. Якщо товар підходить, покупець підтверджує угоду, і гроші моментально потрапляють на картку продавця.

Якщо продавець відхилив угоду

  • Продавець може відхилити угоду. Покупець дізнається про це через email повідомлення.
  • Гроші за доставку та вартість товару будуть повернені на картку покупця.

Якщо товар не підійшов покупцеві

  • У відділенні «Нова пошта» покупець повідомляє про те, що товар йому не підходить. Гроші моментально повертаються на картку покупця.
  • Товар відправляється назад продавцю. Вартість зворотної доставки сплачує продавець. В якості компенсації OLX нараховує такому продавцю 30 грн на бонусний рахунок у профілі OLX.

Більше інформації по Безпечній угоді – https://www.olx.ua/about-safedeal/

Довідка

OLX — сервіс оголошень №1 в Україні. Українська база платформи нараховує понад 12 млн оголошень та щомісячно поповнюється більше ніж на 3 млн нових пропозицій. Кожну секунду на сервісі публікується 2 нових оголошення. За даними компанії Gemius, ресурс входить у топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців (Fusion-панель, лютий 2017 р.). Кожний другий інтернет-користувач з України відвідує сервіс мінімум 1 раз на місяць.

Нова пошта – заснована в 2001 році українська компанія, яка за 16 років стала лідером на ринку доставки і драйвером його розвитку. Мережа компанії складається з понад 2300 відділень по всій Україні. У 2016 році «Нова пошта» доставила більше 100 млн відправлень. У 2014 році компанія вийшла за межі вітчизняного ринку, відкривши представництва в Молдові і Грузії, а в листопаді 2015-го запустила міжнародну доставку в 200 країн світу. Місія «Нова пошта» – легкість доставки для життя і бізнесу.

UAPAY – Українська компанія UAPAY, яка входить в холдинг Softinvest, є оператором платіжного інструменту UAPAY.UA— унікального сервісу, що дозволяє споживачам оплачувати величезний спектр послуг по всій Україні за найвигіднішими тарифами в найширшій мережі точок прийому (відділеннях, банкоматах, через платіжні термінали і в Інтернеті, а також на розрахункових порталах банків-партнерів) будь-яким зручним способом (готівкою, пластиковою карткою або електронним грошима).

EMA – Українська міжбанківська асоціація, яка заснована в 1999 році для того, щоб зробити використання безготівкових платіжних інструментів та технологій невід’ємним елементом фінансової культури України, таким же зручним, як і в країнах G-7 і ЄС. Асоціація передає накопичений досвід використання безготівкових платіжних інструментів, експертну статистичну та аналітичну інформацію клієнтам банків і ЗМІ, формуючи впевненість у зручності та безпеки безготівкових розрахунків.


Прикріплений файлПрикріплений файл Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті