Індукційна плита: 6 мифів – і вся правда
  

Индукционная плита: 6 мифов - и вся правдаНезважаючи на купу інформації в мережі, покупці побутової техніки все ще мають багато хибних уявлень і забобонів, які часом заважають зробити правильний вибір і насолоджуватися всіма функціями і можливостями, які надає сучасна техніка.

В першу чергу експерти вирішили розвіяти сумніви щодо покупки індукції (індукційних варильних панелів). Ця технологія вже завоювала Європу, але як і раніше залишається малопопулярною в Україні.

 

Міф № 1: індукція небезпечна для здоров’я.

При роботі індукції нагрівається не склокераміка, а металевий посуд, який потім передає тепло поверхні. У звичайних плитах розташовується стрічковий нагрівальний елемент Hi Light, а в індукційних його місце займає електромагнітна котушка, яка генерує тепло в самому посуді завдяки дії електромагнітного поля. Проте воно пропадає, як тільки посуд піднімають хоча б на сантиметр від поверхні.

Щоби підтвердити безпеку плити, було проведено експеримент, для порівнння рівення напруги магнітного поля індукції і звичайного фена для волосся. За результатами тестування у фена даний показник склав 2000 мкТл, а у вручений поверхні — лише 22 мкТл (у 91 раз менше!). Таке магнітне поле не може зашкодити здоров’ю людини.

Индукционная плита: 6 мифов - и вся правда

Міф № 2: при покупці індукції доведеться міняти весь посуд.

Цьому міфу рівно стільки років, скільки існують індукційні варильні поверхні на ринку побутової техніки в Україні. Багато з тих, хто придбав індукційну варильну поверхню, і поняття не мав, що наприклад, їх старий емальований посуд, якому років 15-20, має феромагнітні властивості та підходить для індукційної варильної поверхні. А як же не згадати історію про алюмінієвий посуд і господиню, яка його викинула, не подумавши, що дно такого посуду може бути з іншого феромагнітного матеріалу і він також може підходити під умови приготування на індукційній варильній поверхні?

Цей міф дуже легко спростувати. Для того, щоб не викидати весь старий посуд, на якому ви звикли готувати, потрібно перевірити його дно на феромагнітні властивості. Робиться це дуже просто: зніміть з холодильника магнітик і прикладіть його до дна посуду зовні. Якщо магніт «прилип», то каструля або сковорідка підходять для приготування їжі «на індукції».

Міф № 3: індукція нагрівається, як звичайна склокерамічна плита.

Один з найпоширеніших міфів, хоча індукційна варильна поверхня і була створена для того, щоб склокерамика не розігрівалася до високих температур, а страва все одно готувалася. При руйнуванні першого міфу було встановлено, що при роботі індукції нагрівається посуд, а не поверхня. Переконатися в тому, що індукція набагато холодніше склокераміки, можна за допомогою льоду: просто покласти його на поверхню. Лід розтане набагато повільніше, ніж на звичайній плиті. А це означає, що кулінарним шедеврам більше не загрожує пригорання.

Міф № 4: будь-який металевий предмет, що потрапив на працюючу індукцію, буде сильно нагріватися.

У деяких індукційних поверхонь є мінімальні вимоги до діаметру посуду — 8 см. Якщо діаметр буде нижчим, або загальна площа нагріву буде менше, то варильна поверхня не включиться. Також варто відзначити, що якщо посуд не підходить для використання, то і нагріватися він не буде. А деякі індукційні варильні поверхні володіють датчиком: без посуду вони не включаються — також як і у дітей, якщо вони вирішать понатискати на кнопочки нової «машини».

Міф № 5: індукцію не можна встановлювати над духовками, посудомийними і пральними машинами та іншими пристроями з металевими поверхнями.

Дійсно, електромагнітні котушки розташовані паралельно по відношенню до стільниці. І теоретично магнітне поле повинно діяти однаково, як на предмети, що знаходяться над варильною поверхнею, так і під нею. Але є виробники варильних поверхонь, які подбали про це. При їх створенні розробники використовували спеціальний ізолюючий магнітний «тепловідвід». Таким чином, техніці, що стоїть поблизу індукції, ніщо не загрожує.

Индукционная плита: 6 мифов - и вся правда

Міф № 6: індукційні плити дороги.

Цей міф легко спростувати, варто лише вивчити ринок. За статистикою, за 2012 рік 42% споживачів в Європі обрали індукційну технологію нагрівання. На українському ринку навіть на початку кризового 2015 року можна знайти індукційні пліти від 5 тисяч гривень. У підсумку різниця з традиційними та склокерамічними панелями є невеликою.


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті