Питна вода з пластикових пляшок небезпечна для здоров’я, впевнені науковці
  

Німецькі експерти проаналізували зразки води з пластикових пляшок і дійшли висновку, що в ній містяться хімічні сполуки, які здатні порушити роботу ендокринної системи людини. Про це повідомляють Вести.ру.

За словами вчених, деякі речовини, використовувані при виготовленні пластика, заважають роботі гормональної системи. Вони особливо небезпечні для репродуктивних циклів і розвитку людини.

Багато типів подібних сполук присутні в пластмасі, вироби з якої широко використовуються для зберігання їжі та питної води. У ході нового дослідження науковці постаралися визначити, чи переходять шкідливі речовини з пластикових упаковок в саму воду.

Експериментатори з Франкфуртського університету імені Гете і Федерального інституту гідрології виявили, що 16 з 18 зразків води містять дуже шкідливі речовини. Це в черговий раз підтвердило підозри дослідників про наявність шкідливих для ендокринної системи речовин у питній воді з пляшок.

Загалом, в пробах води виявлено 24520 різних хімічних речовин.

Зазначимо, що у 2011 році заборона на поліетиленові пакети набула чинності в Італії, яка входить до числа європейських лідерів за кількістю цих предметів у побуті.

Раніше влада Китаю заборонила використання поліетиленових пакетів в автономному районі Тибету у зв’язку з «крихкістю» його екології.

Австралійське місто Бунданун в липні 2009 року офіційно заявило про те, що готове відмовитись від пластикових пляшок.


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті