ТУ і ТІ СМЕТАНА 21 % жиру СМЕТАННІ та МОЛОКОВМІСНІ СМЕТАННІ ПРОДУКТИ
  
Автор:
Пропонується Нормативна документація на сметану 21 % жирності і всі інші види жиру, а саме: від 10%, 11%, 12%, 13%, 14%, 15 % ... до 45% включно. Технічні умови чинні до 2016 року, разом з технологією, рецептурами і супроводом на договірних умовах.
В одній документації сметана – строк придатності не більше 21 доби/30/60 діб – в умовах холодильника, термізовані сметанні продукти – не більше 30/45 /90 діб та асептично виготовлені. Актуалізовані згідно з чинним законодавством в 2011 р. Врахований ТЕХНІЧНИЙ РЕГЛАМЕНТ на маркування, ДСТУ 7170 на терміни і визначення, ГМО, СанПіН на воду тощо... Запрошую до співпраці. Г.Дмитровська

СМЕТАНА, ПРОДУКТИ СМЕТАННІ, продукти молоковмісні сметанні» за ТУ У 15.5-19492247-003-2002
Продукти виготовляють в такому асортименті:
-сметана:
-продукти сметанні:
-продукти сметанні збагачені:
-продукти сметанні термізовані:
-продукти сметанні збагачені термізовані:
-біопродукти сметанні:
-біопродукти сметанні збагачені:
-біфідопродукти сметанні:
-біфідопродукти сметанні збагачені:

-продукти молоковмісні сметанні:
-продукти молоковмісні сметанні збагачені:
-продукти молоковмісні сметанні термізовані:
-продукти молоковмісні сметанні збагачені термізовані:
-біопродукти молоковмісні сметанні:
-біопродукти молоковмісні сметанні збагачені:
-біфідопродукти молоковмісні сметанні:
-біфідопродукти молоковмісні сметанні збагачені:

Зміною №3 до ТУ по всьому тексту додається так:в разі використання жиру і/або білку немолочного походження: «продукти молоковмісні сметанні», «продукт молоковмісний сметанний»
В назві за асортиментом слова: «продукти сметанні…», «біопродукти сметанні…» та «біфідопродукти сметанні…» при маркуванні (3.6) для всіх видів сметанних продуктів із смаковими приправами, з наповнювачами, ароматних та з наповнювачами ароматних, можуть бути замінені на слова-синоніми: «десерт сметанний…», «крем сметанний…», «соус сметанний…», і відповідно для біопродуктів сметанних: «біодесерт сметанний…», «біокрем сметанний…», «біосоус сметанний…», та для біфідопродуктів – «біфідодесерт сметанний…», «біфідокрем сметанний…», «біфідосоус сметанний…», без або з доповненням назвами наповнювачів і/або ароматів. В назві додатково може бути вказано призначення продукту, як наприклад: … «десерт сметанний… до сніданку», «крем сметанний… бутербродний», «соус сметанний… для фруктових салатів» і т. ін.
В залежності від масової частки жиру сметану і продукти сметанні виготовляють: – з масовими частками жиру: 10 % – 45%.
В залежності від використаної сировини, в т.ч. бактеріальних заквасок та способу виробництва продукти виготовляють таких видів:
– сметана: продукт, що виготовляють сквашуванням пастеризованого і/або стерилізованих вершків, без або з використанням продуктів переробки молока (3.4.1), сквашуванням закваскою, заквашувальним препаратом або бактеріальним концентратом на основі чистих культур мезофільних молочнокислих коків Lactococcus sp., з додаванням чи без додавання термофільного стрептокока Streptococcus salivarius subsp. thermophilus (далі за текстом – закваскою для сметани) – (3.4.1.1);
– продукти сметанні (включають види: продукти сметанні, біопродукти сметанні і біфідопродукти сметанні): продукти, що виготовляють сквашуванням пастеризованих і/або стерилізованих вершків, або суміші на основі компонентів із сировини (3.4) закваскою для сметани (продукти сметанні), з додатковим використанням інших заквасок згідно 3.3.4 (біопродукти і біфідопродукти);
– біопродукти сметанні: продукти сметанні, що виготовляють з додатковим використанням для сквашування пробіотичних молочнокислих бактерій і/або біфідобактерій згідно 3.3.4;
– біфідопродукти сметанні: продукти сметанні, що виготовляють з додатковим використанням для сквашування біфідобактерій або пробіотичних чи інших молочнокислих культур з біфідобактеріями згідно 3.3.4;
В залежності від виду використаних наповнювачів і смако-ароматичних добавок продукти сметанні виготовляють таких видів:
– продукти сметанні «Сметана і наповнювач» – продукти, що виготовляються шляхом упаковки в окремі ємкості, сметана (3.2.1.3.1) – фасують окремо в одну ємкість, а наповнювач (3.4.1.3) окремо в іншу ємкість; допускається назву за асортиментом продуктів сметанних «Сметана і наповнювач» при маркуванні 3.6 замінювати на назву «Сметана плюс наповнювач»;
– без наповнювачів: продукти виготовляють без використання наповнювачів та без цукру (без, або з використанням: стевії, глюкози, фруктози; або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю (без або з додатковим використанням вказаних підсолоджувачів);
– з наповнювачами: продукти сметанні, в тому числі біопродукти сметанні та біфідопродукти сметанні, далі за текстом продукти сметанні, виготовляють з одним, двома або декількома наповнювачами; без цукру або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю;
– ароматні: виготовляють аналогічних видів як із наповнювачами – без цукру або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю; при цьому замість наповнювача використовують одну, дві чи декілька смакових, смако-ароматичних добавок, натуральних і/або ідентичних до натуральних ароматизаторів;
– з наповнювачами ароматні: продукти сметанні виготовляють з одним, двома або декількома наповнювачами; без цукру або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю; з додатковим використанням однієї, двох або декількох смакових і/або смако-ароматичних добавок.
Наповнювачі умовно названі плодово-ягідними, рослинними, кондитерськими і можуть бути утворені довільним поєднанням перерахованих. Сировина та продукти її переробки згідно з 3.4 можуть бути застосовані, як наповнювачі, в будь-якій комбінації (комбінованими) між собою або комбінованими разом з смаковими, натуральними, ідентично натуральними ароматизаторами, або смако-ароматичними добавками (комбінованими смаковими). Наповнювачі можуть бути виготовлені з цукром, або без цукру, або з підсолоджувачами, без солі або з сіллю, або з іншими харчовими добавками. У всіх видах сметанних продуктів, в якості смакової приправи може бути використана, як сіль кухонна, так і сіль морська харчова. При використанні останньої – назву продукту за асортиментом при маркуванні (3.6) уточнюють словами: «з морською сіллю».
Строк придатності
Найменування продукту Строк придатності, діб, при температурі зберігання
від 4 С до 6 С від 1 С до 3 С від 0 С до мінус 2С
Сметана та ПРОДУКТИ СМЕТАННІ та продукти молоковмісні сметанні 21 30 60
ПРОДУКТИ СМЕТАННІ термізовані та продукти молоковмісні сметанні 30 45 90
ПРОДУКТИ СМЕТАННІ асептичновиготовлені та продукти молоковмісні сметанні 30 45 90


Источник: http://www.favor.com.ua/ru/blogs/4276.html#ixzz1meQCL3ag

Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(3)
galinadmitrovskaya galinadmitrovskaya
За консультаціями звертайтеся : 5464348@.i.ua
galinadmitrovskaya galinadmitrovskaya
За консультаціями звертайтеся
5464348@i.ua
galinadmitrovskaya galinadmitrovskaya
СМЕТАНА, ПРОДУКТИ СМЕТАННІ, продукти молоковмісні сметанні» за ТУ У 15.5-19492247-003-2002
Продукти виготовляють в такому асортименті:
-сметана:
-продукти сметанні:
-продукти сметанні збагачені:
-продукти сметанні термізовані:
-продукти сметанні збагачені термізовані:
-біопродукти сметанні:
-біопродукти сметанні збагачені:
-біфідопродукти сметанні:
-біфідопродукти сметанні збагачені:

-продукти молоковмісні сметанні:
-продукти молоковмісні сметанні збагачені:
-продукти молоковмісні сметанні термізовані:
-продукти молоковмісні сметанні збагачені термізовані:
-біопродукти молоковмісні сметанні:
-біопродукти молоковмісні сметанні збагачені:
-біфідопродукти молоковмісні сметанні:
-біфідопродукти молоковмісні сметанні збагачені:

Зміною №3 до ТУ по всьому тексту додається так:в разі використання жиру і/або білку немолочного походження: «продукти молоковмісні сметанні», «продукт молоковмісний сметанний»
В назві за асортиментом слова: «продукти сметанні…», «біопродукти сметанні…» та «біфідопродукти сметанні…» при маркуванні (3.6) для всіх видів сметанних продуктів із смаковими приправами, з наповнювачами, ароматних та з наповнювачами ароматних, можуть бути замінені на слова-синоніми: «десерт сметанний…», «крем сметанний…», «соус сметанний…», і відповідно для біопродуктів сметанних: «біодесерт сметанний…», «біокрем сметанний…», «біосоус сметанний…», та для біфідопродуктів – «біфідодесерт сметанний…», «біфідокрем сметанний…», «біфідосоус сметанний…», без або з доповненням назвами наповнювачів і/або ароматів. В назві додатково може бути вказано призначення продукту, як наприклад: … «десерт сметанний… до сніданку», «крем сметанний… бутербродний», «соус сметанний… для фруктових салатів» і т. ін.
В залежності від масової частки жиру сметану і продукти сметанні виготовляють: – з масовими частками жиру: 10 % – 45%.
В залежності від використаної сировини, в т.ч. бактеріальних заквасок та способу виробництва продукти виготовляють таких видів:
– сметана: продукт, що виготовляють сквашуванням пастеризованого і/або стерилізованих вершків, без або з використанням продуктів переробки молока (3.4.1), сквашуванням закваскою, заквашувальним препаратом або бактеріальним концентратом на основі чистих культур мезофільних молочнокислих коків Lactococcus sp., з додаванням чи без додавання термофільного стрептокока Streptococcus salivarius subsp. thermophilus (далі за текстом – закваскою для сметани) – (3.4.1.1);
– продукти сметанні (включають види: продукти сметанні, біопродукти сметанні і біфідопродукти сметанні): продукти, що виготовляють сквашуванням пастеризованих і/або стерилізованих вершків, або суміші на основі компонентів із сировини (3.4) закваскою для сметани (продукти сметанні), з додатковим використанням інших заквасок згідно 3.3.4 (біопродукти і біфідопродукти);
– біопродукти сметанні: продукти сметанні, що виготовляють з додатковим використанням для сквашування пробіотичних молочнокислих бактерій і/або біфідобактерій згідно 3.3.4;
– біфідопродукти сметанні: продукти сметанні, що виготовляють з додатковим використанням для сквашування біфідобактерій або пробіотичних чи інших молочнокислих культур з біфідобактеріями згідно 3.3.4;
В залежності від виду використаних наповнювачів і смако-ароматичних добавок продукти сметанні виготовляють таких видів:
– продукти сметанні «Сметана і наповнювач» – продукти, що виготовляються шляхом упаковки в окремі ємкості, сметана (3.2.1.3.1) – фасують окремо в одну ємкість, а наповнювач (3.4.1.3) окремо в іншу ємкість; допускається назву за асортиментом продуктів сметанних «Сметана і наповнювач» при маркуванні 3.6 замінювати на назву «Сметана плюс наповнювач»;
– без наповнювачів: продукти виготовляють без використання наповнювачів та без цукру (без, або з використанням: стевії, глюкози, фруктози; або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю (без або з додатковим використанням вказаних підсолоджувачів);
– з наповнювачами: продукти сметанні, в тому числі біопродукти сметанні та біфідопродукти сметанні, далі за текстом продукти сметанні, виготовляють з одним, двома або декількома наповнювачами; без цукру або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю;
– ароматні: виготовляють аналогічних видів як із наповнювачами – без цукру або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю; при цьому замість наповнювача використовують одну, дві чи декілька смакових, смако-ароматичних добавок, натуральних і/або ідентичних до натуральних ароматизаторів;
– з наповнювачами ароматні: продукти сметанні виготовляють з одним, двома або декількома наповнювачами; без цукру або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю; з додатковим використанням однієї, двох або декількох смакових і/або смако-ароматичних добавок.
Наповнювачі умовно названі плодово-ягідними, рослинними, кондитерськими і можуть бути утворені довільним поєднанням перерахованих. Сировина та продукти її переробки згідно з 3.4 можуть бути застосовані, як наповнювачі, в будь-якій комбінації (комбінованими) між собою або комбінованими разом з смаковими, натуральними, ідентично натуральними ароматизаторами, або смако-ароматичними добавками (комбінованими смаковими). Наповнювачі можуть бути виготовлені з цукром, або без цукру, або з підсолоджувачами, без солі або з сіллю, або з іншими харчовими добавками. У всіх видах сметанних продуктів, в якості смакової приправи може бути використана, як сіль кухонна, так і сіль морська харчова. При використанні останньої – назву продукту за асортиментом при маркуванні (3.6) уточнюють словами: «з морською сіллю».
Строк придатності
Найменування продукту Строк придатності, діб, при температурі зберігання
від 4 С до 6 С від 1 С до 3 С від 0 С до мінус 2С
Сметана та ПРОДУКТИ СМЕТАННІ та продукти молоковмісні сметанні 21 30 60
ПРОДУКТИ СМЕТАННІ термізовані та продукти молоковмісні сметанні 30 45 90
ПРОДУКТИ СМЕТАННІ асептичновиготовлені та продукти молоковмісні сметанні 30 45 90
или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте