HomeГлавная/Блоги/Дмитровська Галина Петрівна Все про молочні продукти
УКРРУСENG
Дмитровська Галина Петрівна Все про молочні продукти
]]> Рассказать друзьям ]]> Отправить на E-mail Версия для печати     
Вторник, 22 февраля 2011 г.
Автор: galinadmitrovskaya
моб. тел.: 050-355-39-22; 098-398-50-70; E-mail: 5464348@i.ua
Нова розробка 2011 р – ПРОДУКТИ МОЛОКОВМІСНІ ТЕРМІЗОВАНІ ТУ У 15.8-24368458-008:2011
Надаю науково-консультативні послуги
з питань розробок та впровадження у виробництво
сучасних та вдосконалених технологій молочної галузі
Нормативна документація на ПЕРСПЕКТИВНІ МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ для масового і оздоровчого харчування та спеціального призначення
«“Кефіри сучасні і елітні» /Нова назва «Кефіри і продукти кефірні/ТУ У 15.5-19492247-001-2002.
«Йогурти елітні» /Нова назва: «Йогурти»/ ТУ У 15.5-19492247-002-2002.
«Продукти сметанні» /Сметана, Продукти сметанні та Продукти молоковмісні сметанні/ ТУ У 15.5-19492247-003-2002.
«Десерти кисломолочні» /Нова назва і розширений асортимент: «Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні: десерти, креми, пудинги, суфле, пасти, соуси, муси, коктейлі»ТУ У 15.5-19492247-004-2002.
«Кефіри вітамінізовані ТУ У 15.5-19492247-005-2003.
«Йогурти вітамінізовані» ТУ У 15.5-19492247-006-2003.
«Продукти для спеціального дієтичного споживання та дитячого харчування (спортсменів, вагітних, геро-, тощо, та дітей з 8 міс.).Йогурти вітамінізовані» ТУ У 15.8-21604587-009-2008.
«Продукти спец. та дитячого харчування. Кефіри вітамінізовані»ТУ У 15.8-21604587-003-2003.
«Напої кисломолочні» (в тому числі збагачені ) ТУ У 15.5-19492247-004-2003.
«Сири пастоподібні» ТУ У 15.5-19492247-012-2002.
«Сири вершкові» ТУ У 15.5-19492247-008-2002.
«Вироби сиркові глазуровані тривалого зберігання» ТУ У 15.5-19492247-003-2003.
«Продукти молочні з рослинними жирами глазуровані» ТУ У 15.5-19492247-024-2004.
«Продуктидля спеціального дієтичного споживання та дитячого харчування. Молоко питне вітамінізоване».ТУ У 15.8-21604587-002-2002.
«Продукти на основі молока» ТУ У 15.5-19492247-002-2003.
«Молоко коров’яче питне подовженого терміну зберігання» ТУ У 15.5-19492247-020-2004.
«Молоко коров’яче (пастеризоване; пряжене)».(до 14 діб)ТУ У 15.5-19492247-025-2004.
«Вершки пастеризовані. (Строк придатності до 14 діб). Вершки стерилізовані.» ТУ У 15.5-19492247-026-2004.
«Масло тривалого зберігання на основі молочної сировини. ВЕРШКОВЕ. ТОПЛЕНЕ» ТУ У 15.5-19492247-001-2003.
Продукти молоковмісні сирні плавлені ТУ У 15.8-24368458-004:2007
Майонези ТУ У 15.8-24368458-005:2007
ПРОДУКТИ МОЛОКОВМІСНІ ТЕРМІЗОВАНІ ТУ У 15.8-24368458-008:2011

Науковий керівник розробок, кандидат технічних наук, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки,
провідний науковий співробітник Науково-дослідна частина Національного університету харчових технологій (НДЧ НУХТ)
Дмитровська Галина Петрівна
тел/факс: (044) 546-43-48; моб. тел.: 050-355-39-22; 098-398-50-70;
E-mail: 5464348@i.ua
]]>
]]>
 |  Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати

Комментарии(1)

galinadmitrovskaya galinadmitrovskaya 10 окт 2011 в 17:17   +1-1
СМЕТАНА, ПРОДУКТИ СМЕТАННІ, продукти молоковмісні сметанні» за ТУ У 15.5-19492247-003-2002
Продукти виготовляють в такому асортименті:
-сметана:
-продукти сметанні:
-продукти сметанні збагачені:
-продукти сметанні термізовані:
-продукти сметанні збагачені термізовані:
-біопродукти сметанні:
-біопродукти сметанні збагачені:
-біфідопродукти сметанні:
-біфідопродукти сметанні збагачені:

-продукти молоковмісні сметанні:
-продукти молоковмісні сметанні збагачені:
-продукти молоковмісні сметанні термізовані:
-продукти молоковмісні сметанні збагачені термізовані:
-біопродукти молоковмісні сметанні:
-біопродукти молоковмісні сметанні збагачені:
-біфідопродукти молоковмісні сметанні:
-біфідопродукти молоковмісні сметанні збагачені:

Зміною №3 до ТУ по всьому тексту додається так:в разі використання жиру і/або білку немолочного походження: «продукти молоковмісні сметанні», «продукт молоковмісний сметанний»
В назві за асортиментом слова: «продукти сметанні…», «біопродукти сметанні…» та «біфідопродукти сметанні…» при маркуванні (3.6) для всіх видів сметанних продуктів із смаковими приправами, з наповнювачами, ароматних та з наповнювачами ароматних, можуть бути замінені на слова-синоніми: «десерт сметанний…», «крем сметанний…», «соус сметанний…», і відповідно для біопродуктів сметанних: «біодесерт сметанний…», «біокрем сметанний…», «біосоус сметанний…», та для біфідопродуктів – «біфідодесерт сметанний…», «біфідокрем сметанний…», «біфідосоус сметанний…», без або з доповненням назвами наповнювачів і/або ароматів. В назві додатково може бути вказано призначення продукту, як наприклад: … «десерт сметанний… до сніданку», «крем сметанний… бутербродний», «соус сметанний… для фруктових салатів» і т. ін.
В залежності від масової частки жиру сметану і продукти сметанні виготовляють: – з масовими частками жиру: 10 % – 45%.
В залежності від використаної сировини, в т.ч. бактеріальних заквасок та способу виробництва продукти виготовляють таких видів:
– сметана: продукт, що виготовляють сквашуванням пастеризованого і/або стерилізованих вершків, без або з використанням продуктів переробки молока (3.4.1), сквашуванням закваскою, заквашувальним препаратом або бактеріальним концентратом на основі чистих культур мезофільних молочнокислих коків Lactococcus sp., з додаванням чи без додавання термофільного стрептокока Streptococcus salivarius subsp. thermophilus (далі за текстом – закваскою для сметани) – (3.4.1.1);
– продукти сметанні (включають види: продукти сметанні, біопродукти сметанні і біфідопродукти сметанні): продукти, що виготовляють сквашуванням пастеризованих і/або стерилізованих вершків, або суміші на основі компонентів із сировини (3.4) закваскою для сметани (продукти сметанні), з додатковим використанням інших заквасок згідно 3.3.4 (біопродукти і біфідопродукти);
– біопродукти сметанні: продукти сметанні, що виготовляють з додатковим використанням для сквашування пробіотичних молочнокислих бактерій і/або біфідобактерій згідно 3.3.4;
– біфідопродукти сметанні: продукти сметанні, що виготовляють з додатковим використанням для сквашування біфідобактерій або пробіотичних чи інших молочнокислих культур з біфідобактеріями згідно 3.3.4;
В залежності від виду використаних наповнювачів і смако-ароматичних добавок продукти сметанні виготовляють таких видів:
– продукти сметанні «Сметана і наповнювач» – продукти, що виготовляються шляхом упаковки в окремі ємкості, сметана (3.2.1.3.1) – фасують окремо в одну ємкість, а наповнювач (3.4.1.3) окремо в іншу ємкість; допускається назву за асортиментом продуктів сметанних «Сметана і наповнювач» при маркуванні 3.6 замінювати на назву «Сметана плюс наповнювач»;
– без наповнювачів: продукти виготовляють без використання наповнювачів та без цукру (без, або з використанням: стевії, глюкози, фруктози; або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю (без або з додатковим використанням вказаних підсолоджувачів);
– з наповнювачами: продукти сметанні, в тому числі біопродукти сметанні та біфідопродукти сметанні, далі за текстом продукти сметанні, виготовляють з одним, двома або декількома наповнювачами; без цукру або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю;
– ароматні: виготовляють аналогічних видів як із наповнювачами – без цукру або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю; при цьому замість наповнювача використовують одну, дві чи декілька смакових, смако-ароматичних добавок, натуральних і/або ідентичних до натуральних ароматизаторів;
– з наповнювачами ароматні: продукти сметанні виготовляють з одним, двома або декількома наповнювачами; без цукру або з цукром, або з сіллю, або з цукром і з сіллю; з додатковим використанням однієї, двох або декількох смакових і/або смако-ароматичних добавок.
Наповнювачі умовно названі плодово-ягідними, рослинними, кондитерськими і можуть бути утворені довільним поєднанням перерахованих. Сировина та продукти її переробки згідно з 3.4 можуть бути застосовані, як наповнювачі, в будь-якій комбінації (комбінованими) між собою або комбінованими разом з смаковими, натуральними, ідентично натуральними ароматизаторами, або смако-ароматичними добавками (комбінованими смаковими). Наповнювачі можуть бути виготовлені з цукром, або без цукру, або з підсолоджувачами, без солі або з сіллю, або з іншими харчовими добавками. У всіх видах сметанних продуктів, в якості смакової приправи може бути використана, як сіль кухонна, так і сіль морська харчова. При використанні останньої – назву продукту за асортиментом при маркуванні (3.6) уточнюють словами: «з морською сіллю».
Строк придатності
Найменування продукту Строк придатності, діб, при температурі зберігання
від 4 С до 6 С від 1 С до 3 С від 0 С до мінус 2С
Сметана та ПРОДУКТИ СМЕТАННІ та продукти молоковмісні сметанні: 21 30 60
ПРОДУКТИтермізовані: СМЕТАННІ та молоковмісні сметанні: 30 45 90.

За консультаціями звертайтесь:
5464348@i.ua



ПРОДУКТИ СМЕТАННІ асептичновиготовлені та продукти молоковмісні сметанні (назва уточнена в зміні 3)

30
45
90
или
Также вы можете войти используя:
]]> ]]>
  


]]> ]]>
Уже зарегистрированы?
Пароль
]]> Sign In ]]>
Другие записи автора
Автор: galinadmitrovskaya
Записи других авторов
]]> ]]>
На ФейсбукеВКонтакте
Заказ такси он-лайн. Служба заказа такси
taxi-ms.ru
Погода в Україні
]]>
]]>
Заметили ошибку в тексте?
Выделите её мышкой и нажмите
Система Orphus