Журналісти та силовики: шанс установити правила гри
  
Автор:
Журналісти та силовики: шанс установити правила гри5-6 жовтня 2016 року Центр Разумкова разом з DCAF (Женевським центром демократичного контролю за збройними силами) проведе 4-ту Міжнародну конференцію «Урядування сектору безпеки: роль медіа». Учасники заходу мають знайти відповідь на питання: «Журналісти та силовики: партнери чи конкуренти?» та окреслити шляхи плідної співпраці.

У заході візьмуть участь вітчизняні та міжнародні експерти й журналісти, представники керівництва та прес-служб державних силових структур, які обговорять правила взаємодії між журналістами та силовими структурами.

Теми для обговорення:
• Роль ЗМІ в урядуванні та демократичному нагляді у секторі безпеки й оборони: український досвід і найкращі міжнародні практики
• Ключові виклики реформування сектору безпеки й оборони України, взаємодія інституцій сектору безпеки з пресою та громадянським суспільством
• Обговорення у робочих групах проблемних аспектів і найкращих міжнародних практик роботи ЗМІ, включно з особливостями їх діяльності в умовах збройних конфліктів, підготовка практичних рекомендацій.

За результатами обговорення планується виробити проект документу, консенсусного для всіх учасників процесу.

Суспільство регулярно стає свідком конфліктів між журналістами та представниками силових структур. То силовики відмовляють журналістам у доступі до інформації медіа з непереконливих для медіа причин. То медіа публікує репортажі, які, за оцінками силовиків, містять інформацію, що не підлягає розголошенню, особливо в умовах війни. Очевидно, що відсутність належної співпраці між ЗМІ та силовиками містить серйозні загрози: свободі слова та фізичній безпеці журналістів, безпеці країни та її озброєних захисників.

Актуальність налагодження взаєморозуміння та партнерських відносин не обмежується лише оборонним відомством і зоною АТО. Не менш актуальною є взаємодія ЗМІ з правоохоронними органами, спеціальними службами, а також у сфері реформ сектору безпеки, зміцнення цивільного демократичного контролю.

В умовах гібридної війни спільність дій державних силових структур і четвертої влади є вирішальною у протидії інформаційним атакам противника. Саме цю карту уміло розігрує російська пропаганда, спрямована на внутрішню дестабілізацію та створення негативного зовнішнього іміджу країни-жертви.

Центр Разумкова та партнер проекту «Детектор медіа» запрошують журналістів взяти участь у дискусії. Ви можете заздалегідь запропонувати важливі теми та аспекти, які варто було б обговорити на заході.

Конференція відбудеться 5-6 жовтня (початок 5 жовтня в 9.30)
Місце проведення: Київ, вул. Липська, 5, готель «Національний».
Акредитація за електронною адресою: hopta.dm@gmail.com

Прикрепленный файлПрикрепленный файл Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(0)

Пока комментариев нет… Будьте первым кто оставит комментарий по этой теме!

или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте