Культове ліванське кіно в Україні
  
Компания: PR-бюро Диеслово
15 травня 2016 року в Києві вперше відбувся показ епічного фільму «Спадщина» (Heritages). Показ, що був покликаний поглибити культурне взаємопізнання України та Лівану. Гостей культурного заходу привітала Надзвичайний та повноважний посол Лівану пані Клод Аль Хажаль.

Відомий ліванський режисер Філіп Арактанжі зняв епохальну стрічку про долю своєї країни через призму п’яти поколінь власної родини. Ідея фільму виникла, коли режисер з сім’єю у 2006 році евакуювався з охопленого війною Лівану. Протягом 6 років режисер знімав фільм, який важко визначити за жанром. Це не документальне кіно у чистому вигляді і не ігрове. Швидше фільм реконструкція. При чому в певних епізодах історії родини його троє дітей проживали шматки життя старших родичів. Сини «грали» самого режисера та його батька у їхньому віці. Донька – матір в дитинстві. А дружина перевтілилася у власну бабусю.

У результаті фільм, сфокусований на драмі однієї родини, звертається до загальнолюдських питань. За своєю суттю він є дуже близьким сучасному стану українського суспільства. Адже розповідає про країну, що завоювала незалежність, але не сформувала націю.
«Чи варто витрачати кошти на такі культурні заходи?» – задався запитанням один із меценатів проекту один з братів Мерхеж. «Це мізерні суми порівнюючи з тим, скільки витрачається на війну. І це – беззбитковий внесок у людяність», – зазначив Марун Мерхеж.

Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(0)

Пока комментариев нет… Будьте первым кто оставит комментарий по этой теме!

или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте