Кияни почали розплачуватися в метро за допомогою смартфонів
  
Company: PrivatBank

Жителі та гості Києва зможуть розплачуватися за поїздки в столичному метро за допомогою звичайного смартфону, а не тільки безконтактними картками MasterCard. Як повідомили в банку, для оплати поїздок у київському метро підходять смартфони на базі Android, обладнані NFC-чипом та безкоштовним додатком Privat24. Технологія хмарного NFC, яка запроваджена вперше у світі ПриватБанком і реалізована в Privat24, дозволяє миттєво оплачувати поїздки будь-якою банківською карткою, без купівлі спеціальних карток, стикерів або secure-елементів.

«Майбутнє NFC-платежів не за картками, а за мобільними пристроями, тому ще минулого року ми запропонували унікальне для світового ринку рішення хмарних NFC-платежів, коли розплачуватися безконтактно можна будь-яким смартфоном з NFC-модулем, – говорить Заступник Голови Правління ПриватБанку Олександр Вітязь. – Тільки в Україні цією технологією можуть користуватися понад 2 мільйонів користувачів нашого платіжного додатка Privat24, і платити за допомогою смартфону з будь-якої своєї картки або рахунку».

Щоб використовувати смартфон як NFC-гаманець для оплати поїздок у метро, потрібно встановити додаток Privat24, авторизуватися за номером телефону та підключити свої банківські картки. Під час оплати активувати додаток, вибрати безконтактні платежі та піднести смартфон до зчитувального пристрою, яким обладнано турнікет. З електронного гаманця автоматично буде знято суму, що відповідає вартості проїзду, – 4 грн.

Безконтактними платежами в Privat24 можуть вільно користуватися власники більшості сучасних смартфонів на базі Аndroid з операційною системою не нижче 4.4 KitKat, прошивка яких дозволяє емуляцію картки (усього 655 моделей). Використовувати цю технологію для розширення можливостей своїх мобільних сервісів можуть будь-які розробники – ПриватБанк зробив API нового сервісу загальнодоступним за адресою api.privatbank.ua/nfc

Нагадаємо, з 19 червня Київський метрополітен запустив послугу безконтактної оплати поїздок за допомогою банківських карток MasterCard PayPass. Київ став четвертим містом у світі, де проїзд у метро можна оплатити банківськими картками, нова послуга вже працює на 17 станціях метро в центральній частині столиці.

 
вул. Грушевського, 1д, м. Київ 01001, Україна
Phone: (380) 562-390-000
Fax: (380) 562-390-271
E-mail:
Web:

Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK
  

Achtung! Please be polite! Although that modertors of this web-portal are excessively democratic, any unethical, unqotable or just rude expressions, which abuse other visitors of this web site, can be deleted. Also will be deleted any spam and public comments with private phone numbers.